Hon avslutade med stort mod

NÖJE

Marie Göranzon hade styrt upp till en trivsam dag för Stjärnorna på slottet.

Fast man kan inte låta bli att undra över hur det hade blivit om Ewa Fröling hade varit med...

Mot slutet av gårdagens program sa Ulf Brunnberg att många nog kan uppleva Marie Göranzon som hård och bestämd, men att hon egentligen är väldigt empatisk och känslomässig.

Det är lätt att förstå vad han menar. Hon har en blick som liksom borrar sig genom en. Kanske har det att göra med att man lätt tänker på den (oftast) kyliga rollen som polischef i Beck-filmerna.

De här fem programmen har visat en helt annan sida, särskilt i går, förstås, när det var ”hennes dag”.

Marie Göranzon hade styrt upp sin dag väldigt snyggt. Från det matmässiga (champagnefrukost är alltid en inspirerande start på dagen...) till att hon satte övriga deltagare i arbete, både fysiskt (sy hennes klänning) och mentalt (alla fick skriva varsitt tal till henne). Allt medan hon själv förberedde en sånginsats under ledning av Malena Ernman.

Modigt att genomföra ett sådant nummer när man är Dramatens leading lady, men inte har mycket till sångröst.

Intressanta, roliga och frispråkiga diskussioner blev det också. Om uppväxten i Linköping. Om hur hon skulle ha jobbat med Lars Ekborg (där var sonen Dan Ekborg nära tårarna), men hur det i stället blev Jan Malmsjö – som hon först tyckte var ”enormt tillgjord”, men sedan slog passionen till. Vi fick också en grundlig bakgrund till varför hon nu tycker Lars Norén är ett ”jävla svin”.

Utan att rangordna de fem programmen inbördes, var det här ändå det där deltagarna pratade mest med varandra. Därför blev det mycket underhållande.

Fast man kan inte låta bli att tänka om... som i om Ewa Fröling, som hoppade av strax före inspelningen, hade varit med.

Inget ont om Monica Dominique, programmet med henne i centrum var utmärkt, men det känns som det hade blivit mer dynamik i gruppen om ännu en Dramaten-stjärna hade varit med. Och där Monica Dominiques liv nästan tycks ha gått som på räls, känns det som om Frölings liv och karriär har varit lite mer av en intressant berg-och-dalbana. Det blev ju inte, som många hade väntat sig, någon världskarriär efter ”Fanny och Alexander”.

Årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” har varit lite märklig. Bra program ett och ett – men ändå... som helhet har det inte känts lika dramatiskt som tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM