Serien kan nog bli en succé med TV3-mått

Jan-Olov Andersson om TV3:s nya supersatsning

1 av 7
NÖJE

Ett antal dokusåpastjärnor samlas på ett slott och ”har sig”.

Tyder på både uppfinnings­rikedom och idéfattigdom. Kan bli succé, på TV3:s egen lilla nivå. Och man bävar för vad konkurrenten Kanal 5 ska hitta på…

För en kanal som inte direkt rosat marknaden den senaste tiden, är det förstås smart att paketera om sina färgstarka profiler i ett koncept plankat från främst SVT:s succékoncept. Och där SVT får pussla fram-och-tillbaka för att få rätt deltagare, har knappast TV3 något problem.

Det ligger som i dokusåpastjärnornas gener att alltid vilja vara i rampljuset.

Hur många gånger har inte Linda Thelenius, före detta Rosing, talat ut om hur skönt hon tycker det är att leva ett vanligt anonymt liv igen?

Martin Melin, den sympatiske polisen som blev världens första ”Robinson”-vinnare, hoppade över sunkiga barturnéer och gifte sig med landets framgångsrikaste deckarförfattare. Hela hans och Camilla Läckbergs romans, från första för­älskelse till skilsmässa, dokumenterades i sociala medier av dem själva. Senast även hur de avföljde varandra på Instagram.

Och Gunilla Persson … så fort hon blir portad från en flight eller utkastad från ett hotell, skäms hon inte, utan meddelar glatt omvärlden.

Med sådana deltagare, finns det väl inga gränser för vad som kan hända när dokusåpastjärnorna samlas på slottet. Och i arkivklipp lär vi få se ”höjdpunkter” som när Linda har sex i ”Big brother”, Martin får pungmassage i ”Expedition: Robinson” och Svenska Hollywoodfrun Gunillas samtliga 759 utbrott.

Jag tar för givet att dörrvakts-Fadde dyker upp som butler, eller kanske spöke, på Yxtaholms slott.

Och hur ska Kanal 5 svara på detta?

Kanske tvingas dyra förvärven Hans Backe och Anders Svensson bli expertkommentatorer när ”Villa Medusa”, ”Big brother”, ”Ullared”, ”Kungarna av Tylösand”, ”Partaj”, ”Café Bärs” och ”Wipeout” möter varandra i en fotbollsturnering. Med Carina Berg och Christine Meltzer som domare.

Som Lena Andersson sjöng i den där klassiska schlagerlåten från 1971:

”Är det konstigt att man längtar bort till en streamingtjänst nån gång” …