Motorsågsdvärgarna från 81 svåra att toppa

Läs Jenny Seths krönika

NÖJE

Ända sen de nakna modellerna i Duran Durans ”Girls on film” har blottad hud i musik­videor väckt känslor.

Nästan 30 år senare har vi fortfarande inte vant oss vid bara rumpor.

Erykah Badu har just orsakat rabalder med sin video till senaste singeln ”Window seat”, där hon i hemstaden Dallas klär av sig spritt språngande vid John F Kennedys mordplats. Säga vad man vill om Badus hippiefasoner men hennes gerillafilmade video är åtminstone smakfull till skillnad från förra årets nakenchock, Rammsteins ”Pussy”. Hardcoreporr signerad världens mest överskattade videoregissör Jonas Åkerlund.

Anledningen till att uppträda i födelsedagskostymen behöver inte vara provokation. Kanske vill man bara visa upp sin nya kropp, som ”Womanizer”- Britney i bastun. Eller förklara att man är en crazy kille, som Queens Of The Stone Ages duschande asiat i ”Everybody knows that you are insane” eller streakande Blink 182 i ”What’s my age again”.

Vissa, som Jon Marsh i The Beloveds ”Sweet harmony”, måste omge sig med 19 mimande fotomodeller i bara mässingen för att boosta självförtroendet.

Andra, D’Angelo till exempel, behöver bara sin röst och en vältrimmad torso för att få alla MTV-tittare att kippa efter andan. Den minimalistiska, ångande heta videon till ”Untitled (How does it feel)” firar förresten 10-årsjubileum i år. Det debatteras fortfarande om en viss sexuell tjänst utfördes på sångaren under inspelningen.

Hur som helst är det svårt att toppa Soft Cells originalversion av ”Sex dwarf”. Redan 1981 insåg Marc Almond potentialen i att låta motorsågssvingande dvärgar härja runt bland kvinnor endast iklädda köttstycken.

FAKTA

Ladda ned

”STAY CLOSE” (DELOREAN)

Det göteborgska popundret verkar ha haft stort inflytande på fyra killar i spanska staden Zarautz. Baskiska Delorean, aktuella med albumet ”Subiza”, har nyss turnerat med jj och låter som en perfekt blandning av Tough Alliance, Embassy och Studio.

”WINNER” (JAMIE FOXX FT. JUSTIN TIMBERLAKE & T.I.)

Blivande megahit och comebacklåt för både Justin, som verkar ha pausat ett tag, och för T.I. som suttit inne.

”NA NA (REMIX)” (N-DUBZ FT. SKEPTA)

Londontrion N-Dubz är redan stora i Storbritannien, både för sin hittiga hybrid av grime, hiphop och r’n’b och för att de alltid verkar i hamna i trubbel. Den här låten, om att inte gola till polisen, kommer att bli gigantisk i England.