Matador på dvd inte värt pengarna

NÖJE

"Matador" är en underbart bra tv-serie.

Men vem vill betala 2 748 kronor för att äga alla avsnitten?

Dvd-utgåvan är en besvikelse.

"Matador" är en underbart bra tv-serie.

Men vem vill betala 2 748 kronor för att äga alla avsnitten?

Dvd-utgåvan är en besvikelse.

Jag hade hoppats på en "Matador"-box med extramaterial, booklet och avsnitten på så få dvd som möjligt. Nu är de utlagda på hela 12 stycken som man får köpa var för sig, à 229 kronor. Som om någon människa enbart skulle vilja se avsnitt 13 och 14.

Dumt.

Matador

Den danska tv-serien är fantastiskt bra, en klassiker. Bra historia rakt igenom de 24 avsnitten som är en sammanhållen historia. Men den här nya dvd:n har lite extra och är snålt förpackad med bara två avsnitt per dvd. (Sandrews)

Chopper

Omskakande sann historia om våldsam man i Australien. Vi möter honom först i fängelse på 1970-talet där han hackar ihjäl en medfånge. Chopper är en välformulerad man som plötsligt blir en brutal psykopat, av svartsjuka eller ilska. Sedan blir han bästsäljande författare genom att skildra sitt liv. Bisarr historia. (Sandrews)

Skräddaren i Panama

Pierce Brosnan spelar nye brittiske spionen i Panama, ditskickad som straff. Han behöver hemlig information för att visa att han gör sitt jobb, och via utpressning och pengar tvingar han skräddaren Harry Pendel ( Geoffrey Rush) bli skvallrare. Skräddaren hittar på. Politikerna tror på det. (Egmont)

Sängfösaren

Thriller av Claude Chabrol med Isabelle Huppert i en av huvudrollerna. En kvinna undersöker vilka som egentligen är hennes föräldrar, efter en förväxling. En talang för piano spelar en viss roll. (Sandrews)

Jurassic Park 3

Spännande och underhållande resa tillbaka till dinosaurievärlden. Humor, sevärda skådespelare, större och otäckare djur ger en lättsam och lagom lång äventyrsfilm. Popcornfilm gjord med glimten i ögat. (Universal)

Arthurs dyke

Om tre män i 40-årsåldern som ska göra samma veckolånga naturvandring i Wales som de gjorde som unga. De får sällskap av kvinna som ledsnat på sin man. Gamla sår rivs upp, nya sanningar sägs. Välgjort, vemodigt. (Warner)

Störtkär

Normalt töntig och fördomsfull romantisk komedi som avbryts av ett par desperata bajs-skämt. Amanda ( Monica Potter) och den manlige gullgrisen Jim ( Freddie Prinze jr) är brända av kärlek. Så nu vågar de inte bli kära igen. Eller? (Universal)

Animal

En del kul scener om man är på rätt humör. Rob Schneider spelar den mobbade som vill bli polis. Efter en olycka får han djurorgan transplanterade och får superkrafter av konstigt slag. (SF)

Jag hade hoppats på en "Matador"-box med extramaterial, booklet och avsnitten på så få dvd som möjligt. Nu är de utlagda på hela 12 stycken som man får köpa var för sig, à 229 kronor. Som om någon människa enbart skulle vilja se avsnitt 13 och 14.

Dumt.

Matador

+++++ Den danska tv-serien är fantastiskt bra, en klassiker. Bra historia rakt igenom de 24 avsnitten som är en sammanhållen historia. Men den här nya dvd:n har lite extra och är snålt förpackad med bara två avsnitt per dvd. (Sandrews)

Chopper

++++ Omskakande sann historia om våldsam man i Australien. Vi möter honom först i fängelse på 1970-talet där han hackar ihjäl en medfånge. Chopper är en välformulerad man som plötsligt blir en brutal psykopat, av svartsjuka eller ilska. Sedan blir han bästsäljande författare genom att skildra sitt liv. Bisarr historia. (Sandrews)

Skräddaren i Panama

+++ Pierce Brosnan spelar nye brittiske spionen i Panama, ditskickad som straff. Han behöver hemlig information för att visa att han gör sitt jobb, och via utpressning och pengar tvingar han skräddaren Harry Pendel ( Geoffrey Rush) bli skvallrare. Skräddaren hittar på. Politikerna tror på det. (Egmont)

Sängfösaren

+++ Thriller av Claude Chabrol med Isabelle Huppert i en av huvudrollerna. En kvinna undersöker vilka som egentligen är hennes föräldrar, efter en förväxling. En talang för piano spelar en viss roll. (Sandrews)

Jurassic Park 3

+++ Spännande och underhållande resa tillbaka till dinosaurievärlden. Humor, sevärda skådespelare, större och otäckare djur ger en lättsam och lagom lång äventyrsfilm. Popcornfilm gjord med glimten i ögat. (Universal)

Arthurs dyke

+++ Om tre män i 40-årsåldern som ska göra samma veckolånga naturvandring i Wales som de gjorde som unga. De får sällskap av kvinna som ledsnat på sin man. Gamla sår rivs upp, nya sanningar sägs. Välgjort, vemodigt. (Warner)

Störtkär

++ Normalt töntig och fördomsfull romantisk komedi som avbryts av ett par desperata bajs-skämt. Amanda ( Monica Potter) och den manlige gullgrisen Jim ( Freddie Prinze jr) är brända av kärlek. Så nu vågar de inte bli kära igen. Eller? (Universal)

Animal

++ En del kul scener om man är på rätt humör. Rob Schneider spelar den mobbade som vill bli polis. Efter en olycka får han djurorgan transplanterade och får superkrafter av konstigt slag. (SF)

Jens Peterson