Nöjesliv i veckan

Måndag

NÖJE

Psyko startar nytt land

Zappa in SVT i dag då det sköna brittiska psykot Danny Wallace bestämmer sig för att starta sitt alldeles egna land i nya serien ”Hur man startar ett eget land”. SVT 2 kl 20.30.

Tisdag

Slampa i ny serie

Dramaserien ”Casanova” börjar sändas, där vi får se den beryktade slampan både som ung och lastgammal. Manuset är skrivet av Russell T Davies, som låg bakom ”Queer as folk”.

SVT 1 kl 21.00.

Onsdag

Festival i Umeå

Startskottet går för musikfestivalen Umeå Open! Lars Winnerbäck släpper samlingsskiva och säsong ett och två av "CSI" samt säsong ett av "CSI: Miami" släpps på svensk dvd.

Torsdag

Uffe rockar

Gubbrockfans har sitt på det tor-ra torsdag–lördag, då übergubben Ulf Lundell spelar på Amiralen i Malmö. Och i SVT1 21.00 visas en naturfilm som är värd att se bara för sitt namn – ”Bajsspionen”.

Fredag

Förfesta med Robyn

Remaken av Wes Cravens snorläskiga 70-talsskräckis ”The hills have eyes” går upp på bio, precis som Colin Nutleys ”Heartbreak hotel”. Petter sparkar igång sin turné på Umeå Open, och ”P3 Live” sänder en Robyn-konsert lagom till förfesten. 1.03.

Lördag

Ryslig tv-frossa

Missa inte starten av den brittiska thrillerserien ”Messiah” på TV4, 21.00. Rysligt bra. Andra nya serier är ”Högsta domstolen” och ”Bota mig!” i SVT 1 (20.00 resp. 21.00).

Söndag

Rolling Malmö

Dokumentären ”Rolling like a stone” i SVT2, 20.00, handlar om lokala förmågor som festade med Rolling Stones i Malmö i mitten av 60-talet. Kan bli kul.