Det här är en fråga om ansvar

NÖJE

Big brother" som progamformat är en väldigt fin balansgång för Kanal 5.

Samtidigt som de vill ha fylla, sex och spektakel för att kittla, chockera och skapa rubriker så får det hela inte spåra ut och ge för dålig publicitet. För när det börjar osa övergrepp på fulla deltagare och utnyttjande av folk med nedsatt omdömesförmåga i största allmänhet (jag nämner inga namn, men ni hajar) så sparkar folket bakut.

Som det som nu har hänt med en dyngrak Samuel. Att han vaknade med bomullstops och snask i brallorna hade förmodligen inte varit kul ens på en privat fest, men inför hela svenska folket blir det inte bara otroligt förnedrande utan även en fråga om ansvar.

Och Kanal 5 känner uppenbarligen att de inte har tillräckligt på fötterna för att låta showen rul-

la och låtsas som om det regnar i den här frågan. Därför släckte de ner kamerorna i sovrummen och lade sig på rygg och visade strupen på en gång.

Grejen är bara att inget lär förändras, för "Big brother" är en evighetsmaskin när det kommer till offentlig förnedring. Det är det allt går ut på.

För ett par veckor sedan låg ju Samuel och badade i en jacuzzi som de andra hade pissat i. I torsdags natt hade han geléråttor i rumpan. Några dagar tidigare smetade han in sig i mat och kissade ner sig i köket...

Ni fattar. Så länge deltagarna är uttråkade och det finns sprit så kommer freakshowen att fortsätta.

Mark my words.

Karolina Fjällborg karolina.fjallborg @aftonbladet.se