"Den ena håriga pungen efter den andra dyker helt ogenerat upp"

Karolina Fjelborg förutspår tv-året 2008

1 av 4
Gynning.
NÖJE

1. So you think you can dance

Kanal 5 gör, tillsammans med TV Norge och danska Kanal 5, en skandinavisk version av den amerikanska danstävlingen den här våren. Kicki Berg är svensk programledare, och blir det hälften så bra som originalet så blir det grymt.

2. Hitmakers

Ett annat Kanal 5-projekt är ”Hitmakers”, där gröngölingar ska skriva låtar. Troligtvis under ledning av maestro Carolina Gynning. Konceptet känns väl inte jättespännande år 2008 – och ”Idol” lär överleva konkurrensen – men jag hoppas på en hit.

3. 183 dagar

Ett av SVT:s intressantaste dramaprojekt är ”183 dagar”, med Tuva Novotny. Serien är en satir om ett gäng unga människors turbulenta liv efter skandaldokusåpan ”HUS-1”, och även om SVT inte direkt har varit snabba på bollen när det gäller ämnesval så finns potential för en höjdare.

4. Tell me you love me

Amerikanska dramaserien ”Tell me you love me” lär bli en snackis. Om inte för sitt välskrivna manus så för sina ständiga sexskildringar, där den ena håriga pungen efter den andra helt ogenerat dyker upp. Serien har premiär i Canal Plus 11 januari men kommer till SVT i höst.

5. Battle of the bands

Det ryktas om att TV4 kommer att storsatsa på familjeunderhållningen ”Battle of the bands” – där två band med varsin gästartist ska tävla mot varandra. Den skicklige men ständigt förbisedde Rickard Olsson har spelat in piloten, men ingenting är klart än.

Jag längtar efter

Kanal 5 har två fullkomligt underbara amerikanska serier på gång i vår. Såpadramat ”Dirty sexy money” – som har tidernas bästa titel OCH suveräne Peter Krause i huvudrollen – och den charmiga komedin ”Aliens in America”, om en familj som tar emot en pakistansk utbytesstudent.

Varning!

S Private practice. TV4 ska visa ”Grey’s anatomy”-spinoffen ”Private practice”, om doktor Addison Montgomerys (Kate Walsh) nya arbetsplats i Kalifornien. ”Grey’s”-fans som förväntar sig en ny favoritserie lär bli besvikna.

ARTIKELN HANDLAR OM