Nya rötägg har bosatt sig på Melrose Place

NÖJE

Mord, otrohet, livslögner, svartsjuka, utpressning, bitchvarning och hobbyhoreri.

Plus en återuppståndelse från de döda.

Och det är bara i första avsnittet.

”Melrose Place” var utan tvekan 90-talets absolut rivigaste såpa.

Vad som helst kunde hända.

Och då menar jag verkligen precis vad som helst. Det var rena rama Sodom och Gomorra varenda vecka.

Prostitution, mord, klinisk galenskap, fejkade dödsfall, sexuell depravering och bomber och granater var ingenting utöver det vanliga, och bland den samling bildsköna (och extremt hormonella) unga människor som bodde på Melrose Place nummer 4616 fanns några av de mest minnesvärda rötäggen i tv-såpans historia.

Inte minst Heather Locklears ärkebitch Amanda Woodward och Marcia Cross skogstokiga doktor Kimberly Shaw.

Så när en ny serie nu kallar sig ”Melrose Place” har den ett namn som förpliktigar.

Men – efter att ha sett det första avsnittet kan jag med glädje meddela att version 2.0 av trashsåpan framför andra faktiskt inte ser helt illa ut.

Det är förstås svårt att avgöra redan nu om nya ”Melrose” kan bli lika giftig och vanebildande som originalet (förmodligen inte), men det rör sig definitivt inte om den bleka skräpremake som jag var rädd för.

Ingredienserna som krävs för att leverera en strid ström av snaskigheter finns i alla fall där redan från start; snygga människor som vill ligga med varandra, pikanta moraliska dilemman, en uppenbar überbitch, dunkla hemligheter, blodspillan, svartsjuka och vänstrande. Allt runt en och samma innergård.

Och som grädde på moset har vi återkomsten av både den notoriske knulldoktorn Michael Mancini (Thomas Calabro) och det stackars intrigerande puckot Sydney Andrews (Laura Leighton), som visserligen dog i originalserien redan 1997, men nu plötsligt står på benen igen.

I alla fall i tio minuter, tills hon hittas död i poolen.

(Vilket vi som kan vår ”Melrose Place” vet inte betyder någonting alls. Om några avsnitt kan hon mycket väl leva igen – och bära en peruk med ett jätteläskigt ärr under...)

Dessutom ska tydligen både Jo Reynolds (Daphne Zuniga) och Jane Andrews (Josie Bissett) dyka upp också.

Och vart hela det här snaskiga nostalgiprojektet kommer att ta vägen – det ser vi längre fram i höst, då TV400 börjar visa serien.

FAKTA

Karrometern

Stekhett

”Modern family”, med bland andra Ed O’Neill, ser ut att bli höstens komiska höjdare i USA. Och en svensk import borde alltså inte dröja.

Ljummet

Courteney Cox nya ”Cougar town” har snart amerikansk premiär. Men förhandssnacket är inte helt lovande.

Iskallt

Jag kan inte nog understryka hur hopplös TV400:s nya ”The cleaner” är. Vilken smörja.

ARTIKELN HANDLAR OM