Nu är DVD-SLÄPPET framför andra här

NÖJE

Äntligen händer det.

”Familjen Macahans” första säsong släpps på dvd.

Det är stort. Och kräver en helt onyanserad kärleksförklaring.

På onsdag kommer det; DVD-SLÄPPET – bestämd form, singularis – som jag har väntat på i hela mitt liv.

Och jag överdriver inte. Jag ville ha den här boxen innan dvd ens existerade. Jag hade ett, nästan fysiskt, BEHOV av att ha den här serien i min ägo långt innan mina föräldrar ens gav upp 70-talsfasonerna och ”leka, leva eller teva”-tramset och äntligen köpte en video. Tio år efter alla andra.

Jag talar om tv-serien som dominerade mitt 80-tal mer än självaste ”Dallas”, och vars signaturmelodi fortfarande ger mig gåshud.

Jag talar om vilda västern-skrönan ”Familjen Macahan”.

Okej för att det inte rör sig om den bästa serie som har gjorts – för det kan jag ju i vuxen ålder se att det absolut inte gör – men för mig är det den för alltid mest magiska.

Serien som definierade min barndom.

Som jag satt hemma hos min bästa kompis, tillika enda granne – som åtnjöt den ohyggliga lyxen av att ha SAMTLIGA avsnitt inspelade på VHS – och tittade på tills ögonen blödde. År ut och år in. Efter skolan. På helgerna. På loven.

Från början till slut. Gång på gång.

I ett vardagsrum som var dekorerat med cowboymemorabilia – hemma hos en pappa som hade hatt och chaps, och 20 westernutstyrda hästar ute på gården.

Där satt vi i precis rätt element – och var galet sugna på Luke Macahan. (Trots att Bruce Boxleitner i verkliga livet var lika gammal som våra egna farsor. Burr.)

Då och då tog vi en paus, för att leka Macahan-inspirerade äventyr med våra Barbies. Den inte helt barnvänliga ”klädauktionen” – i vilken en stackars Barbie blev tillfångatagen av stråtrövare som planerade att auktionera ut hennes kläder, plagg för plagg tills hon var naken, men sedan, i sista sekund, räddades av en hjälte som liknade Luke – var en stark favorit.

Mellan varven filosoferade vi också över stackars

Josh Macahans lott i livet, som ju var att ”ta med kvinnorna och gå in i huset” så fort något spännande hände. Medan Luke fick stanna kvar ute och skjuta skurkar med bjässen Zeb.

Snacka om att den ena brodern hade fått allt. Och den andra tönten ingenting.

Man kunde verkligen lära sig ett och annat om livets orättvisor av ”Familjen Macahan”.

FAKTA

Karrometern

Stekhett

”Scream queens” är MTV:s roligaste realityserie just nu. Om ett gäng riktigt usla ”skådespelerskor” som vill bli skräckfilmsstjärnor.

Ljummet

Men samma kanals ”My super sweet 16” börjar kännas lite trött. (Även om det fortfarande är omöjligt att inte bli provocerad av snorungarna.)

Iskallt

”Brooke knows best” däremot, är den kanske sämsta av alla realityserier i MTV. Och det vill inte säga lite.