10 bra skäl att längta efter kyla och mörker

NÖJE

Höstsäsongen närmar sig med sjumilakliv. Och den innebär som vanligt en hel flora av nya serier att grotta ner sig i.

Jag har listat tio stycken som får mitt snålvatten att rinna till.

1. Boardwalk empire

Terence Winter, Martin Scorsese och Mark Wahlberg ligger bakom den här HBO-serien om gangstrar i Atlantic City under förbudstiden. Steve Buscemi gör en huvudroll, och trailern lovar ren magi. Kommer till Canal Plus.

2. The walking dead

AMC – som gav oss ”Mad men” och ”Breaking bad” – börjar snart visa den efterlängtade tv-versionen av Robert Kirkmans zombieseriealbum. Och då är förhoppningsvis någon svensk kanal snart framme med grosshandlarplånboken.

3. Lonestar

Den här Fox-serien, som är inköpt av TV4, beskrivs som en korsning mellan ”Dallas” och ”Big love”, och handlar om en ful fisk i Texas som lever ett dubelliv med två olika kvinnor, samtidigt som han försöker ta kontroll över oljebranschen.

4. The big C

Showtime, som har känsla för det där med svarta komedier, är hemkanal åt den här serien, i vilken Laura Linney spelar en kvinna som blir diagnostiserad med cancer.

5. Running wilde

Ett gäng ”Arrested development”-hjärnor har återförenats för en ny Fox-komedi, om en bortskämd egoist ( Will Arnett) som försöker få ihop det med en självgod filantrop ( Keri Russell).

6. Undercovers

J.J. Abrams har inte för vana att tabba sig. Så man borde våga hoppas på hans NBC-serie om ett gift spionpar.

7. Hawaii five-0

CBS remake av den gamla tropiska snutserien från 70-talet (som dock hade ett O i stället för en nolla i titeln) har fått förbaskat bra förhandssurr. Kommer till TV4.

8. My generation

Den här amerikanska varianten på TV4-mockumentären ”Blomstertid”, som ska gå i ABC, har däremot mötts av en del tveksamhet. Men eftersom det är ett svenskt koncept håller vi tummarna, ja?

9. No ordinary family

Med ”Heroes” ute ur bilden finns det eventuellt plats för en ny serie om vanliga människor med superkrafter. ABC hoppas det i alla fall, och frontar den med ”The shields” Michael Chiklis och ”Dexters” Julie Benz.

10. Body of proof

Ännu en serie om folk som löser brott genom att rota i döda kroppar låter kanske inte som en dröm. Men den här från ABC har ”Desperate housewives”-avhopparen Dana Delany i huvudrollen. Och det förbättrar utgångsläget.

FAKTA

Karrometern

Stekhett Två bra ”Eastbound & down”-nyheter: Säsong ett finns ute på dvd - och SVT börjar visa serien i september.

Ljummet En kvinna vid namn Emma Amelia Pearl Czikai har stämt Simon Cowell för att ha förnedrat henne under en ”Britain’s got talent”-audition. Roligt – men utomordentligt konstigt.

Iskallt Det är officiellt: Även ”Criminal minds” spinoff kommer att förpestas av den odrägliga figuren Penelope Garcia (Kirsten Vangsness).

ARTIKELN HANDLAR OM