Nu tokrustar Kanal 5 med nya premiärer

Läs Karolina Fjellborgs tv-krönika

NÖJE

Lågprislattjo, kramsjuka värmlänningar och en arg kille med en hammare.

Plus fem skånska powerkvinnor och ett gäng fyllskallar utan medieträning.

Kanal 5 har laddat till tänderna.

Efter en sedvanligt torftig tv-sommar haglar nu äntligen säsongsstarter och premiärer.

Program som ”Kniven mot strupen”, ”Dansfeber” och ”Välkommen hem” har redan kört igång. Och kommande veckor är det så mycket titlar i pipeline – till exempel ”Biggest loser Sverige”, ”Här är ditt liv”, ”Svenska New York-fruar”, ”Berg flyttar in”, ”Superstars” och ”Ensam mamma söker” – att det för första gången känns som att TV4:s ångvältsprogram ”Idol”, som ­säsongsstartar på tisdag, nästan riskerar att dränkas i mängden.

Inte minst med tanke på att Kanal 5 har tokrustat för nästa vecka.

Redan på måndag går de ut hårt, med en andra säsong av monsterhiten ”Ullared” – i vilken fan­favoriten Morgan tydligen ska introducera oss för en vän med det fantastiska namnet Ola-Conny.

Senare samma kväll startar Filip Hammars och Fredrik Wikingssons ”Lite sällskap”, som går ut på att radarparet hjälper fyra ensamma värmländska själar att hitta kärleken.

Jag har sett första avsnittet och är helt såld.

Hammar och Wikingsson har varsin fantastisk näsa för att leta upp säregna, sköna människor, och sedan porträttera dem med humor och värme. Och ”Lite sällskap” ser ut att kunna bli bland det bästa de har gjort.

Sedan, på onsdag, fortsätter Kanal 5 sin offensiv med en ny säsong av ”Arga snickaren” – tätt följd av premiären av ”Skånefruar”.

En serie som är uppenbart inspirerad av ”Svenska Hollywoodfruar”, men följer fem flärdfulla egenföretagare i Skåne, i stället för lyxfruar i USA.

Vi lär kunna räkna med självförhärligande, stora egon och dyra vanor, och medan det upplägget förstås kan visa sig bära för ännu en vända, kan det lika gärna brista. På grund av uttjatning.

En mer idiotsäker rubrikskapare är i så fall ”Jersey Shore”-ripoffen ”Kungarna av Tylösand” – som också drar igång på onsdag.

Serien följer ett gäng festprissar med löjliga smeknamn och en högst svajig känsla för stil och finess, som bor ihop i Tylösand, och lär göra i princip vad som helst för att bli ihågkomna.

En del kommer att älska serien, andra kommer att hata den – men en snackis blir det garanterat.

ARTIKELN HANDLAR OM