I år finns inga gubbclowner

Tina Thörner var en ljuspunkt.
NÖJE

Jag tror mig redan våga konstatera ett glädjande faktum:

Den skojige farbrodern med två vänsterfötter och oseriösa pajasambitioner har tagit ett sabbatsår från ”Let’s dance”.

Visst, Andreas Weise tänker uppenbarligen agera lustigkurre, Björn Ranelid kommer att roa oss verbalt vare sig det är avsiktligt eller inte – och Anders Bagge känns som den där typen av given publikfavorit som kan komma att gå lite längre än vad han egentligen förtjänar på grund av sin trivsamma personlighet.

Men den där renodlade gubbclownen som tar sig fram på att vara medvetet usel... Jag tror minsann att han är frånvarande i år.

Och det var ju på tiden. För han spelade ut sin roll i den här tävlingen för flera år sedan.

Maria Öhrman däremot... Hon hade väl inte direkt spelat ut sin roll i ”Let’s dance”? Men hon blev utfasad ändå; petad ur juryn och utbytt mot en yngre modell – medan hennes tre före detta kollegor fick sitta kvar.

Man undrar varför.

Ersättaren Isabel Edvardsson gjorde i och för sig bra ifrån sig i går – men det är inte helt lätt att se vad som var vitsen med att laga något som inte var trasigt.

(Såvida det inte var något så sunkigt och spekulativt som att kamma hem x antal rubriker angående den nya tjejens bakgrund som utvikningsbrud.)

För övrigt är jag nyfiken på vad Frank Andersson tänker ta sig för under programseriens gång. Han känns högst oberäknelig.

Och så hoppas jag på en kvinnlig vinnare i år.

För fyra av fem tidigare vinnare har ju inte bara haft namn som börjat på bokstaven M – som Jessica Almenäs påpekade i går.

Fyra av fem vinnare har också tillhört ett kön som börjat på bokstaven M.

ARTIKELN HANDLAR OM