Charlie Sheen ute på rena rama ”Gökboet”-turnén

Karolina Fjellborg om en man som tappat greppet

NÖJE

Charlie Sheen droppar citatbomber på löpande band i sitt mediala blixtkrig.

Men frågan är förstås om vi verkligen borde lyssna.

Karolina Fjellborg.

På måndag börjar TV6 visa den åttonde säsongen av sitcomen ”2 1/2 män”.

Eller i alla fall det som finns av den.

För som nästan ingen som inte bor under en sten kan ha missat så är det för tillfället tvärstopp i den lukrativa komedifabriken.

Charlie Sheen har, efter en lång tids drogrusigt balanserande på gränsen, slutligen skitit i det blå skåpet en gång för alla, och förolämpat ”2 1/2 mäns” skapare Chuck Lorre så grovt (hans tirad mot det judiske tv-snillet anses till och med ha varit rent rasistisk) att CBS och Warner Bros omedelbart satte p för fler inspelningar. Och Sheen – som tidigare har framstått som mer eller mindre orörbar på grund av sina guldbyxor, och länge verkar ha haft totalt frikort för den typ av svinigt beteende som skulle ha fällt många andra stjärnor flera gånger om – står nu utan både jobb och pr-agent.

Detta har Sheen reagerat på genom att ägna sig åt ett veritabelt blixtkrig i amerikansk media.

Den senaste dryga veckan har han dykt upp som gubben i lådan i det ena tv- och radioprogrammet efter det andra, hatat CBS, Warner Bros och Chuck Lorre med ett brinnande engagemang, visat tecken på ett galopperande storhetsvansinne, och släppt oräkneliga citatbomber – som har varit lika delar hysteriskt roliga som synnerligen obehagliga.

Och nu har han även gett sig in i Twitter-branschen – där han uppenbarligen har all potential att bli universums mest följda tok.

Allt detta är, förstås, väldigt dråpligt – och mumma för både media och världens alla skvallerknarkare.

Men i grund och botten är hela affären givetvis sorglig snarare än rolig, och vad som förvånar mig mest i allt detta är att seriösa amerikanska medier, och journalister som borde veta bättre, låter den här karln – som uppenbarligen har tappat greppet fullständigt – få snacka direkt och helt ofiltrerat ut i etern.

Det är klart att han drar enormt mycket tittare och lyssnare, men vad han pysslar med just nu är ju rena rama ”Gökboet”-turnén.

Det känns liksom inte helt okej – och man behöver knappast vara Saida för att se de olycksbådande molnen hopa sig på horisonten, och få känslan av att detta inte kommer att sluta bra.

FAKTA

Karrometern

Stekhett

Att Pär Lernström ska ta över ”Idol” låter alldeles strålande. För dödströtta ”Parlamentet” är han ju alldeles för bra för.

Ljummet

Jag är dock inte riktigt lika säker på Brolle som programledare för nya TV4-satsningen ”Vinnarfesten”, som låter läskigt lik pajiga ”Förkväll”.

Iskallt

Gurkan Gasi i ”Big brother” – rolig eller bara dryg? Jag lutar kraftigt åt det senare.