Glöm Cosby – här är de nya tv-papporna

Karolina Fjellborg listar sina favoriter till Fars dag

1 av 2
NÖJE

I tv-pappornas hall of fame trängs storheter som Cliff Huxtable, Charles Ingalls och Al Bundy.

Men det behövs lite nytt blod – så jag listar tio dagsfärska kandidater, lagom till fars dag.

På söndag ska förstås främst de livs levande pappor som förtjänar det firas. Men jag tänkte passa på att även ge lite kredd åt de fadersgestalter som levererar bäst i rutan just nu.

Så Mike Brady, Tony Soprano, Frank Costanza och allt vad ni heter – flytta på er. Här kommer tio aktuella tv-pappor som sticker ut:

1. Phil Dunphy, ”Modern family”.

Den ängslige och notoriskt barnslige Phil ( Ty Burrell) – som ser sig själv som den coolaste farsan i stan – tar den pinsamma pappastereotypen till nya, oanade nivåer.

2. Burt Hummel, ”Glee”.

Burt ( Mike O’Malley) har bara en liten roll i ”Glee” – men har stått för några av seriens mest rörande ögonblick som en äkta björnpappa till en homosexuell son.

3-4. Mitchell Pritchett och Cameron Tucker, ”Modern family”.

Stiffe Mitchell och hans flamboyanta partner Cameron ( Jesse Tyler Ferguson och Eric Stonestreet) – som har adopterat en bebis från Vietnam – är ytterligare två fantastiska fäder från ”Modern familys” stall.

5. Ray Drecker, ”Hung”.

Ray ( Thomas Jane) ligger visserligen med kvinnor mot pengar. Men han gör det för att kunna erbjuda sina barn ett bättre liv.

6. Adam Braverman, ”Parenthood”.

Adam ( Peter Krause) är den trygga maskulina klippan personifierad, i en väldigt underskattad serie.

7. Homer Simpson, ”Simpsons”.

Karln är visserligen inskriven i tv-historien för länge sedan. Men hans arv som pappa och idiot bara fortsätter att växa.

8. Hank Moody, ”Californication”.

Rock’n’roll-författaren Hank ( David Duchovny) kanske inte är det bästa av föredömen. Men man kan i alla fall inte anklaga honom för att vara en curlingförälder som inte förbereder sin dotter för vuxenlivet.

9. Tom Scavo, ”Desperate housewives”.

Den superfertile Tom ( Doug Savant) är lite naiv och inte helt skarp – men snäll, tålmodig, och lättmanipulerad. Vilket ju kan vara tre väldigt goda ting i en far.

10. Walter Bishop, ”Fringe”.

Walter ( John Noble) är helt jävla galen. I medicinsk bemärkelse. Men hans förvirrade faderskärlek till sin son är bedårande, även om – eller kanske just för att – han är helt vilse i pannkakan.

ARTIKELN HANDLAR OM