Gör nåt Lynne – din dotter är nära gå under

Magnus Sundholm om en stjärna i kris

Foto: Aftonbladet bild
Mamma Lynne och Britney med sonen Sean Preston.
NÖJE

”Be för Britney”, uppmanade popstjärnans mamma i natt.

Be för Britney Spears?

Din äldsta dotter kidnappar sina barn, pumpar kroppen full med droger och står på randen till självmord. Och du vill förlita dig på Gud?

När advokaterna kastar in handduken, kompisarna flyr och Britney ligger fastspänd på en bår – då vill du gömma dig i en kyrkbänk?

Är det inte just den stoppa-huvudet-i-sanden-metod som lett till att din världsberömda dotter i dag är på väg att sluta på samma tragiska sätt som Anna Nicole Smith?

Hur länge ska du blunda, Lynne Spears?

Vad krävs för att du som mamma ska rycka in och säga att nu är det nog?

Varningssignalerna kan du knappast ha undgått.

De duggade tätt redan innan Britney i februari i fjol rakade huvudet kalt i en sjabbig frisörsalong.

Vad gjorde du när hon hög och borta försökte checka in på ett lyxhotell i Los Angeles – utan någon annan packning än en papperslapp med delar av ett Visakortsnummer?

Var befann du dig när din tidigare så präktiga tonårsdotter spydde ner Hollywoods nattklubbar och fotograferades med blottat underliv?

Och var fanns du när hon gjorde ett tafatt försök att ta tag i problemen genom att checka in och ut på avvänjningskliniker som om de vore tillfälliga natthärbärgen.

Kanske har du varit för upptagen av att pusha Britneys 16-åriga lillasyster mot stjärnorna – på samma sätt som du en gång gjorde med din äldsta dotter?

Men nu när Jamie Lynns karriär också ligger i spillror torde det finnas utrymme för att återigen sträcka ut en hjälpande hand till Britney.

Gör det, Lynne Spears.

Gör det nu, innan det är för sent.