Några kändisar ser faktiskt ut att ha kul

Läs Magnus Sundholms Hollywoodkrönika

NÖJE

HOLLYWOOD. Såna här tillställningar är fortfarande något overkliga.

I ett hörn i trädgården pratar Quentin Tarantino likt en dj, i ett annat rabblar Sacha Baron Cohen minnen från ”Brüno”.

Och i soffan sitter Sharon Stone och viskar i Quincy Jones öra.

Vi är hemma hos Lawrence Bender i Bel Air.

Just den här kvällen har filmproducenten öppnat portarna till sin lyxvilla för dvd-lanseringen av Quentin Tarantinos ”Inglourious basterds”. Att det råkar sammanfalla med Hollywoods awards season gör att också vi murvlar bjudits in.

Det är bara att tacka och ta emot.

Naturligtvis gör vår närvaro att kändisarna inte helt kan slappna av. Men för oss är det ett tillfälle att åtminstone komma dem mer inpå livet än vad de korta intervjustunderna på något lyxhotell i staden ger.

Några av dem ser faktiskt ut att ha kul.

Isla Fisher, Cohens fru, känd från komedin ”En shopaholics bekännelser”, far runt så hennes röda hår yr, ler och charmar gästerna som om hon vore värdinna.

Martin Landau, veteranskådisen som fick en nytändning i ”Entourage”, långtidsparkerar vid ett av barborden i trädgården och ser till att servitörerna nästan flyttar ut buffén på gräset.

I den del av trädgården som den här svala decemberkvällen täckts med tälttak sitter miniseriernas kung, Richard Chamberlain, omgiven av både män och kvinnor.

– Jag lämnade Hawaii för två månader sedan. Nu bor jag i LA igen, säger skådespelaren som blev världsstjärna med ”Törnfåglarna”.

Medan hans 65 år satt sina spår tycks Sharon Stone, 51, bara bli yngre och yngre.

Hon bär kort skinnjacka och tajta byxor och är lika avkopplad som Tiger Woods vid ett otrohetsavslöjande.

Efter att ha lämnat en handskriven lapp till en av de kvinnliga gästerna försvinner hon ut genom ytterdörrarna med sån fart att de blonda slingorna piskar över hjässan.

Betydligt coolare är regissörerna Judd Apatow och Ron Howard. Tillsammans med Jonah Hill suger de stående på varsin öl och tjuvlyssnar på Don Rickles.

Komikern sitter i en fåtölj på terrassen och kan inte låta bli att dra vits på vits för den gamla sexbomben Jacqueline Bisset.

Långt senare, på den stenbelagda gången, tacklar Sacha Baron Cohen ryktet att han blivit så känd att det är slut med överraskningsfigurer som Borat och Brüno.

– Vi får väl se, säger han med ett leende som vittnar om motsatsen.

Betyder det att Gustaf Hammarsten, Lutz i ”Brüno”, kan få en ny chans?

– Gustav? Han är väl i Sverige nu? Man vet aldrig. Har du sett honom i ”Tillsammans”? Jag tycker fortfarande att hans insats där var helt fantastisk.

FAKTA

Veckans facit

Clint Eastwood gör det igen. Hans ”Invictus” med Matt Damon som rugbykapten och Morgan Freeman som Nelson Mandela motsvarar de högt ställda förväntningarna.