Ta chansen att slå mig på käften

NÖJE

Välkomna.

Bienvenue.

Brum.

Sveriges största björn har vakn

Det är den tiden på året.

Det är den tiden på året då Rockbjörnen stiger upp ur sängen, målar sig i guld, startar en blogg och börjar söka efter artister som förtjänar hans uppmärksamhet.

Och det är ni, läsarna, som bestämmer vilka artister, album eller låtar - svenska eller utländska - som förtjänar en Rockbjörn.

Tillsammans är ni Sveriges största musikjury. Tillsammans gör ni Rockbjörnen till Sveriges största och finaste musikpris.

Vinnarna avslöjas sedan under en dundrande gala på Cirkus i Stockholm 15 januari. En fest som brukar pågå i minst tre dagar. Det vet jag av egen erfarenhet. Bord brukar bli kaffeved, fotleder brukar gå av...

Vilka artister kommer då att få placera skogens king på sin allra finaste hylla hemma i bostadsrätten?

Ja, jag ser ju gärna att ni premierar Håkan Hellström, Robyn, Moneybrother, My Morning Jacket och MIA och... några till.

Men poängen är att jag och mina kollegor inte har nåt att säga till om.

Poängen är att du, just du, vet bäst så länge omröstningen och galan varar.

Du har chansen att vara recensent och enväldig jury på samma gång.

Du har chansen att antingen rädda dina hånade favoriters heder eller bekräfta att Coldplays senaste skiva "X&Y" verkligen är värd fyra plus.

Du har chansen att lyckas med nåt som Ulf Lundells romankaraktärer Bill och Bull och allt vad de heter bara kan drömma om - slå mig på käften, eller åtminstone bevisa att jag har fel.

Ta den.

Markus Larsson