Isaksson fick aldrig blomma

NÖJE

Sådärja.

Det är ganska lätt att sammanfatta Andra chansen.

Fel låt gick vidare.

Jag trodde att Patrik Isaksson hade finalen i sin hand.

Balladen "Faller du så faller jag" verkade skräddarsydd för en seger i Andra chansen.

Det är ingen direkt schlagerbomb som sätter sig efter 3,75 sekunder. Snarare en finstämd poplåt som kräver ett par lyssningar innan den börjar blomma. Och i min bok är "Faller du så faller jag" en av de allra finaste stunderna från Melodifestivalens fyra deltävlingar.

Problemet är väl att Patrik Isaksson knappast är ett visuellt fyrverkeri framför tv-kamerorna. Hans melodier är tyvärr inte lika spektakulära som Magnus Bäcklunds buffelrör eller Rednex hysteriska hillbillygarderob.

Rednex, ja.

Gruppens dagistrudelutt känns inte längre lika hopplös som under de första repetitionerna i torsdags. Men det är lite synd att "Mama take me home" gick vidare på bekostnad av Patrik Isaksson.

Det är som det är.

Ibland går buskis före bra låtar.

Ett gammalt schlagerordspråk.

Eftersom Sverige tvingas kvala i Aten blir finalen i Globen oerhört svårtippad. Tittarna och jurygrupperna måste bestämma sig om de ska rösta med hjärtat eller hjärnan.

Efter sin overkliga explosion i Göteborg är Carola fortfarande en knapp favorit. Men det finns många hungriga frågetecken:

BWO? Andreas Johnson? Linda Bengtzing? Magnus Carlsson? Eller varför inte The Poodles?

Hårdrocken och Melodifestivalen förlovade sig i Karlskrona. Det återstår att se om de båda fenomenen gifter sig på lördag.

Avslutningsvis:

Det blev ingen apa i Aten.

Markus Larsson