Vi ställs mot stora klasar av blåbär

NÖJE

De här ska Carola slå.

De här bidragen tävlar mot henne i semifinalen i Aten.

Det här borde gå vägen...

Vi återkommer till finalen.

Först måste Carola gå vidare från semifinalen i Aten 18 maj. Hon måste placera sig bland de tio främsta för att inte drabbas av en tidig och förnedrande hemresa.

Efter att ha lyssnat på semifinalens samtliga bidrag tycker jag fortfarande att det blåa infernot är en av de största favoriterna.

Och, nej, jag är inte en fånig och flaggviftande patriot.

Titta själva här intill. Carola ställs mot stora klasar av blåbär. Att lyssna på exempelvis Litauens, Polens och Monacos bidrag i ett sträck betraktas redan som tortyr. Det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Jag är dock plågsamt medveten om att mina öron har uppfostrats av sträng anglosaxisk popmusik.

Kulturklyftan mellan min smak och Albaniens kan vara för stor och djup för att jag ska uppfatta tjusningen med låten ”Zjarr e ftohtë”.

Portugal deltar däremot med en charmig och tvåspråkig Supremes-pastisch, Belgien skickar Kate Ryans giftiga ”Je t’adore”, Estland har belönats med ett ess i form av Sandra Oxenryds

”Through my window” och Island bjuder påÌ´1;?Ì´1;Silvia Night.

Night är härligt självupptagen och dryg. I stället för en tonartshöjning ringer Islands svar på Snurre Sprätt upp Gud och frågar:

– What’s up, doc?

Där har ni Carolas värsta konkurrenter.

Glöm inte bort Lordi. Gör ett gäng finska metalorcher med allvarlig acne succé kommer Eurovision Song Contest att få byta till ett mer passande namn i framtiden.

Vilket namn då?

Monsters of Rock.

Läs också:

Markus Larsson