”2008 blir Robyns år”

Markus Larsson förutspår musikåret 2008

1 av 3
2008 blir Robyns år.
NÖJE

1. Robyn (artist)

Det här blir hennes år.

2. Iron Maiden (folkhemsmetal)

I sommar kommer ett gäng brittiska farbröder med åtalbara frisyrer och deras gummimaskot Eddie att vara större än Melodifestivalen. Du skojar väl nu, Markus? Nej, verkligen inte. Det är dags att ta på ditt vackraste nitbälte igen, älskling. Och sjunga odjurets nummer – 666 – tills stämbanden ger upp och sjukskriver sig för utbrändhet.

3. Håkan Hellström

Håll ögonen på den här killen. Han kommer från Göteborg, släpper en ny skiva i mars och kan verkligen bli något stort.

4. 90-talet (Det nya 80-talet)

År 2008 sköljer 90-talsnostalgin över oss med en förbluffande kraft. Det kommer att pratas om Björk och Massive Attack och ”Twin Peaks” och Oasis och Blur och Courtney Love och ironi och grunge och Farbor Barbro och Weezer och Winona Ryder och kanske till och med Brainpool.

5. Britney Spears (skandalmaskin)

Så fort Britney ger sig ut på turné kommer hon att bli lika omskriven som Kurt Cobain 1991.

Jag längtar efter

Bruce Springsteen & The E Street Band på Ullevi. Det är dags att gå vidare. Efter sommarens två jättekonserter i Göteborg tänker jag sluta knarka Springsteen. Annars lovar jag att äta upp Per Bjurmans ”Hole”-t-shirt. Eller vad säger jag ...?

Varning!

Guns’n’Roses: ”Chinese democracy” (ständigt uppskjutet album). Risken finns att hårdrockens svar på Alfons Åbergs låtsaskompis Molgan – albumet ”Chinese democracy” – verkligen släpps i år. Med tanke på kvaliteten på de nya låtarna som läckt eller spelats live kan Axl gott vänta i 16 år till.