Darin är rena rama dunderhonungen

NÖJE

Då så.

Nästa års tävling kommer att handla om vem eller vilka som kommer tvåa och trea och därefter.

Darin har redan vunnit.

Ok, jaja, bra, det räcker.

Sluta skrika, jag skojar naturligtvis ... lite.

Men från och med nu och fram till finalen i Globen i mars får Darin kalla sig bautafavorit. Han är, i det här sammanhanget, så tung att inte ens den tecknade seriehjälten och vildsvinsknarkaren

Obelix skulle orka bära honom på ryggen.

Situationen kan nästan jämföras med när The Ark bestämde sig för att delta i svenska folkets största gladiatorspel 2007. Efteråt var tävlingen i princip en lång jakt på Ola Salo.

Darin har liknande förutsättningar.

Han har en relativt lyckad karriär som inte helt och hållet beror på om han syns i någon av tävlingens delfinaler. Skiter det sig kan han alltid spela in en till Coldplay-cover.

Han har också en väldrillad scenvana som sopar banan och garageuppfarten och vinden med de flesta av konkurrenterna. Dessutom är ”Idol”-hobens utstrålning så söt och harmlös att han både attraherar barn och ensamma mammor.

Lägg ihop allt det och ni får ren och skär dunderhonung.

Det har snackats och ryktats och viskats och spekulerats om Darin ända sen han fyrade av sitt första, rälsprydda leende i ”Idol”.

Och nästa års tävling behöver en storfavorit, nån som suger åt sig all uppmärksamhet och mediehajp, nån som antingen kan promenera i mål med ett halmstrå i mungipan eller misslyckas fatalt. Utan den ingrediensen och dimensionen blir den allvarliga leken betydligt mer tandlös och ospännande.

Darins problem är möjligen att utstrålningen är lite väl oförarglig. 22-åringen pratar fortfarande som om han knappt har fått hår på nåt annat ställe än huvudet. Allt är olika varianter av ”jätte”.

Jätteroligt. Jätteglad. Jättespännande. Jättepirrigt.

Om Darin inte rufsar till sin personlighet innan februari kan hans medverkan också bli – jätteirriterande.

En av jokrarna är därmed klar. Det återstår tre.

Just nu är kan Brolle och Jerry Williams vara två troliga kandidater.

Men ni vet hur det är. Ända tills jokrarna bekräftas officiellt är allt och alla aktuella.

Inklusive din hallmatta.