Utfyllnad för värdelösa liv

NÖJE

Vad är det egentligen för efterblivna lågpannor och imbecilla fåntrattar som lyssnar på rockmusik?

Ni får ursäkta, men sitter man vid just den här datorn och tvingas läsa de mejl som skickas till just den här burken finns det tyvärr anledning att ställa sig den frågan ibland.

För hit skriver fansen.

Om dem kan man säga mycket.

Till exempel att de går att acceptera när de är fjorton och behöver ett Backstreet Boys att leva ut sina drömmar, fantasier och identifikationsbekymmer genom.

Men hur hanterar man 35-åriga män och kvinnor vilkas tillvaro till stor del verkar vara byggda kring en fullständigt reservationslös kärlek till en viss popartist?

Som liksom har ersatt den Gud de kristna tror på med"ja, Bon Jovi?

De finns. Jag svär.

Nästan varje gång jag har fräckheten att ifrågasätta en skiva eller en konsert hör de av sig - och allra helst när det gäller artister eller band med äldre ”fans”.

I långa, detaljerade och oftast obegripligt humorlösa drapor berättar de om vilken komplett idiot jag är som inte förstått att just den här skivan/konserten är den bästa idolen någonsin presterat och ”vi är många som tycker likadant och bla bla bla”.

Faktum är att det aldrig hållit en dålig konsert eller en getts ut en dålig skiva om man ska ta dessa dårar på allvar.

Personligen kan jag ju tycka att det verkar något orimligt...

Två egenskaper har de gemensamt, nästan allihop: De är fullständigt okritiska visavi sina idoler och de saknar humor.

Just den där okritiska hållningen, avsaknaden av förmåga att ifrågasätta idolerna, tycker jag är så patetisk att det nästan är skrämmande.

I de fallen handlar det ju faktiskt inte om musik längre.

Det handlar om värdelösa liv som måste fyllas med mening och sorgligt nog kan man alltså låta en Sting stå för den meningen.

Själv har jag länge uppskattat, för att inte säga älskat, mycket av det Primal Scream levererat under de senaste tio åren.

Men på nya skivan gör de inget som inte svenska Silverbullit gjorde bättre på "Citizen Bird".

Och redan nu har Primal-fansen förstås börjat formulera sina förbannade mail...