Buffalo nästan lika fult som Borlänge

NÖJE

NEW ORLEANS. I Buffalo pågår snösymposium.

Detroit skrämmer frustrerande lite.

Och andouille-korven regerar fortfarande New Orleans

Roadtrip pågår.

Här följer en kortfattad rapport.

Lördag: Kör bil genom norra New Jersey. Roligare kan man ha.

Söndag: I ett gathörn i centrala Detroit står en tjock mas och försöker vara rädd. Det går inte. Fan, Detroit ska ju vara själva förkroppsligandet av den vita medelklassens mardröm om innerstad i förfall och ghettots terror och det känns som en svår besvikelse att inga gangbangers kommer fram och åtminstone hytter lite med nävarna. Men inget händer. Det är bara öde och slitet och trist. Tröstar mig med tvenne öl på sunkig bar.

Där spelar de i alla fall Temptations-låtar.

Måndag: Här, säger Höken när vi kör in i Buffalo, är det nästan lika fult som i Borlänge. Iakttagelsen är oförskämd. Men korrekt.

Det pågår dock sällan snösymposium i Borlänge. Det gör det i Buffalo. På vårt hotell.

Det är till och med jubileum. "The 40th anniversary of the legendary snow symposium - April 2006", står det på skyltar i lobbyn. Jag vet inte varför, men på något sätt sympatiserar jag med idén att en massa medelålders män träffas i Buffalo och diskuterar ... snö.

Tisdag: I taxin in från Newark frågar chauffören plötsligt om jag har något emot att han röker en joint. Ja, svarar jag strängt, det verkar väl väldigt olämpligt. Han blir mycket sur.

Onsdag: Hey Manhattan, here I am. Som Paddy McAloon sa. Men jag åker snart igen.

Torsdag: Det har blivit nåt fel med din bokning, säger receptionisten på hotellet i Tampa, vi måste ge dig presidentsviten. Ja, jag får försöka stå ut. Att öppna dörren till ett sådant hotellrum är att inse att de där som säger att man inget vet om kärlek förrän man skaffar barn pratar strunt.

Men naturligtvis är det just såna dagar man måste upp fem på morgonen och flyga vidare. Jag ignorerar detta och sitter hela natten på en jättel

ik altan och tittar på lanterorna som blinkar ute i Tampa-bukten och tänker på den gång en polis stoppade Virtanen i just Tampa och fräste att han skulle passa sig "för alla här kör lika dåligt som du".

Fredag: In case of an emergency - there is a bar at this hotel. Det står så på en skylt i hissen. Den vittnar om att New Orleans är på väg tillbaka.

Lördag: Andouille-korv. Ibland behöver man inte säga mer.

Orsaker till extas

Per Bjurman