Jag längtar efter politik – men går på bio i stället

Överskattad Tom hanks och Julia Roberts i "Charlie Wilson's war". Efter at ha flytt regnet in i biomörkret suckar Per Bjurman "Vad dålig hon är" om Julia Roberts.
NÖJE

NEW YORK. Vaknar en morgon av att det rister i hela den 56-våningsskrapa jag kallar hem.

Åskan går över Manhattan.

I januari.

Är inte det väldigt märkligt?

Som jag alltid uppfattat saken är åska ett sommarfenomen. Vill rent av minnas att Lennart Larsson, tålmodig lärare i fysik på Maserskolan i Borlänge, sa något om värme och fukt och elektrisk uppladdning som bara är möjlig i juni och juli och augusti.

Men det är det tydligen ingen som förklarat för New Yorks vädergudar för de skjuter av sina dånande kanonader även en grå, oskyldig förmiddag i januari.

Å andra sidan var det för bara några dagar så varmt att folk tog av sig i skjortärmarna och krogarna i en hast smällde upp uteserveringar på trottoarerna, så bara en idiot går omkring och förväntar sig att nånting ska vara normalt i den här stan.

Lider av svår längtan tillbaka ut till ”the campaign trail” och försöker lindra abstinensen genom att titta på den typ av tv-ankare som vet att politik är underhållning.

Det funkar bäst när The Wolfman dirigerar sändningarna på CNN. Wolf Blitzer alltså, ”this grocery store clerk of a reporter” som en konservativ radiopratare en gång kallade honom.

Han pratar sällsamt entonigt, han verkar komplett känslokall och det är något lätt bisarrt över hela mannen.

Men det är ändå The Wolfmans sändningar som bäst fångar essensen av den oemotståndliga cirkus som pågår.

Det räcker dock inte. Jag måste ut och leta efter Josh Lyman igen.

Det inte bara åskar min första lediga dag för året. Det regnar, blåser och är kallt också. Så jag går på bio och ser ”Charlie Wilson’s war”. Okej film. Tre plus. Jag kan ju inte låta bli att fascineras av det faktum att det funnits högt uppsatta politiker som levt livet så ... stort.

Men Julia Roberts alltså. Suck. Vad dålig hon är.

Dylika böjelser borde man kanske mörka med, men jag är svårartat road av nya celebrity-versionen av ”The Apprentice”, med bland andra Gene Simmons, Vincent ”Big Pussy” Pastore , Lennox Lewis och gymnastiklegenden Nadia Comaneci (sparkad direkt, skandalöst nog ...)

Jag är för övrigt lite rädd för åskan. Fysik-Larsson lyckades aldrig förklara varför den måste låta så hotfullt ...

Ostron kan faktiskt vara meningen med livet.

Till sist: Anders Paulrud, vila i frid. Vi är många som aldrig, aldrig kommer att glömma dig.

FAKTA

Orsaker till extas

Cat Power –

”I belive in you”

(Dylan-cover)

Gary Allan –

”Living hard”

(cd)

Wolf Blitzer

(The Wolfman regerar)

ARTIKELN HANDLAR OM