Aftonbladet
Dagens namn: Lillemor, Moa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Snålvattnet sköljer över oxeltänderna

NEW YORK. Går en tryckande varmfuktig eftermiddag förbi Waverly Inn.

Då slår det mig:

Filip Hammar!

Han stack ju hem innan han hann infria löftet om middag där, komikerhelvetet.

Waverly Inn, precis i korsningen av slingrande West Village-gatorna Bank Street och Waverly Place, ser inte mycket ut för världen, men är så glödhet som en krog kan bli.

Ingen som nånsin ätit på Vanity Fair-redaktören Graydon Carters hål i väggen har gjort det utan att vara omgiven av idel ädel kändisadel.

Jo, lyder rapporter storögda bekanta levererar efter Waverly-kvällar, i ena hörnet satt Harrison Ford, i det andra Gwyneth Paltrow och däremellan trängdes Julia Roberts, Jerry Seinfeld och Justin Timberlake.

En stargazer som jag känner ju snålvattnet skölja över oxeltänderna inför sådana beskrivningar och det sägs för all del att det bara är att gå dit, att även den som inte är Brad Pitt eller Ariana Huffington kan få bord– bara han eller hon kommer tidigt och står i baren och dricker duktigt några timmar.

Men jag är inte typen som tar plats i den sortens vardagsrum på egen hand och sen får dålig service och sitter och känner mig utanför och obekväm och löjlig.

Som på PA & co i Stockholm och Spago i Los Angeles. Utmärkta krogar, men jag går bara om jag lotsas av etablerade stammisar och vet att det blir som det ska.

Det är där Filip Hammar kommer in i bilden.

Under sin tio veckor långa New York-semester – ja, visst borde man skriva ett par böcker om nötcreme? – lyckades han förstås bli semi-stammis hos Graydon. Och som sådan lovade han sin gamle ledsagare på Aftonbladets nöjesredaktion (well, i själva LIVET skulle jag kunna skriva, men här är vi återhållsamma...) en magisk kväll i stjärnglansen.

– Älskade vän, du kommer att tacka mig, sa Köpings egen Martin Ljung med sin mest förtroliga stämma.

Men tänka sig – det rann bara ut i sanden och sen åkte han hem.

Det enda jag hör från frankofilen nu är sms-hån när det går dåligt för Italien i fotbolls-EM.

Waverly Inn kan jag glömma.

En oförlåtlig försyndelse, förstås. Vederbörligt straff kommer utmätas när tillfälle ges.

Tills dess får jag trösta mig med att jag i alla fall är med när Dan Akroyd sånär välter Martin Gelins stol på Elaine’s – och via tv:n kan se Jack Nicholson live vid courtside under LA Lakers finalmatcher mot Boston Celtics.

     

Nu tar den här spalten semester. Vi hörs i mitten av juli.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet