Avicii har fattat – vi får inte nog av söta hundar

1 av 4 | Foto: INSTAGRAM
Naaaw! Gose-gose! Avicii vet hur man får likes på Instagram.
NÖJE

Är du världsstjärna men skyr rampljuset?

Låt hunden göra jobbet.

Aviciis Instagramkonto är av det återhållsamma slaget. Gig-affischer, publikbilder, några enstaka tillsammans med flickvännen. Det är nästan så att man kan tro att den framgångsrike dj:n inte alls vill dela med sig av sig själv till fansen i detta selfiens tidevarv.

Men Avicii har lyckats med konststycket att verka personlig utan att vara för privat – med hjälp av ”dogfies”.

För medan artisten själv sällan visar upp sig på sociala medier delar han i stället flitigt med sig av bilder på sina hundar – Bear och Oliver.

Win-win. Avicii slipper visa sig själv och fansen får delta i meningsfull kommunikation med världsstjärnan genom kommentarer som ”Oh, so cute!!!”, ”OMG!” och ”the dog or fox is soooo amazing”.

Utan att Tim Bergling egentligen har avslöjat något privat alls om sig själv. Mer än att han gillar hundar.

Ett briljant drag av en kille som själv kallar sig blyg, och som av sin mamma beskrivs som ”en grabb som i brist på jämnåriga syskon blev en mästare på att underhålla sig själv”. De fyrfota vännerna blir helt enkelt Aviciis (lilla och håriga) ansikte utåt.

Vilket inte har gått världen förbi. Vad är väl grammy- och grammisnomineringar i mängder jämfört med sajten thebpm.nets utmärkelse ”Dj med flest småhundsbilder på instagram 2013”.

Är de bedårande bilderna resultatet av en genuin djurväns äkta kärlek till jättesmå knähundar? Eller en del i den noga uttänkta framgångsstrategi som Aviciis manager ligger bakom?

Strunt samma.

Är det något världen inte kan få för mycket av är det bilder på gulliga vovvar.

Och den här krönikan är en ursäkt för att publicera några av dem.

Läs om Tim ”Avicii” Berglings resa från inåtvänd tonåring till välbetald världsstjärna på sidorna 8–11.

ARTIKELN HANDLAR OM