Att svära är jävligt bra – även för Disneystjärnor

Lika som svär ... fast inte på den här bilden från 2009 när Demi Lovato och Miley Cyrus fortfarande följde Disneys regler.
NÖJE

Åh fan.

Att svära är sunt.

Och att vara Disney-stjärna är ­följaktligen hälsofarligt.

2010 lämnade sångerskan och skådespelaren Demi Lovato succéserien ”Sonnys chans” på Disney Channel. I en intervju med sajten Total Access förklarar hon varför det beslutet var så jävla skönt. ”Jag var tvungen att vakta min tunga hela tiden, men nu är jag vuxen och kan svära hur mycket jag vill”.

Shia LaBeouf (svor nonstop när han greps av polis på Broadway 2014) och Miley Cyrus (använde glatt ”fuck, shit och bitch” i en trailer för MTV:s Video Music Awards i år) är två andra före detta Disney-stjärnor som inte heller backar för uttrycka sig profant numera.
 

Och forskningen stöder de satans stjärnorna. Att svära är hälsosamt. Hyfsat färsk forskning visar att svordomar ...

... lindrar smärta.

... minskar stress.

... minskar irritation.

... ökar uthållighet.

Att vara ful i mun sägs också vara ett bevis för kreativitet. Vilket innebär att det helt enkelt är skittaskigt av Disney att kväva sina unga dansande, sjungande, skådespelande stjärnor genom att förbjuda dem från att uttrycka sig med hjälp av svordomar.
 

Kraftuttryck ger dig kraft helt enkelt. Och kanske hade trion Lovato, Cyrus och LaBeouf – som alla kukat ur och haft diverse problem med ätstörningar, droger och alkohol – mått aningen lite bättre om arbets­givaren Disney lättat på sina hårda ”före­bilder-regler” för adepterna.