PRESENTERAS AV

Bäst och sämst klädda artisterna i Mellon

Tobbe & Trus sätter betyg på kvällens outfits

1 av 8
MELODIFESTIVALEN

Glöm trenderna i Paris och influenserna från New York.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intresse.

Med över 10 års erfarenhet av schlagercirkusen har Nöjesbladets Tobbe & Trus full koll på vad som går hem på scenen.

Boris René

Tobbe: Skönt att Boris fortsätter med färg, men jag saknar hans urstiliga kostymer från förra året. Och byxorna sitter inte snyggt.

Trus: Är lika nostalgisk som du Tobbe. Jag är helt för färgen men hade hellre sett den på en röd sammetskavaj.


Adrijana

Trus: Jag skulle hugga av mig min ena arm för de där lårhöga stövlarna. Men hoppas för Adrijanas skulle att hon bär puskpäls, för att inte få PK-maffian på Twitter efter sig resten av 2017.

Tobbe: Jag kan inte bestämma mig riktigt om den här blandningen mellan aerobicsinstruktör och nyrik ryss. De superhöga stövlarna och fuskpälsen känns glam, men den förvuxna vita t-shirten känns alldeles för tråkig som kontrast.

Dinah Nah

Tobbe: Dinah Nah vet hur man levererar glitter-extravaganza och den här gnistrande Camilla Thulin-skapelsen balanserar snyggt mellan ukrainsk porrchock och Beyoncé-glamour. Jag älskar! Men de bedrövliga perukerna drar ner betyget.

Trus: Det här var min STORA dröm när jag var 8 år, åkte konståkning och drömde att jag var Uksana Baiul. Mitt 8-åriga jag hade klickat sönder röstningsappen, och precis det kommer nutidens lågstadietjejer också att göra.

De vet du

Trus: Asså, glöm killarnas Kill Bill-inspirerade racingkostymer − här är det brudarna som höjer plusnärvaron. Först gör de entré som vandrande avspärrningar för att efter mindre än en halv minut slita av sig de rutiga lackkreationerna och snurra ut som en livs levande biltvätt. Man blir lycklig! 4 plus för kreativitet, galenskap och humor.

Tobbe: Jag gillar ju män i uniform och grabbarnas futuristiska rally-overaller hade kunnat vara riktigt sexiga om det inte var för att låten handlar om att fisa i bilen. Sorry, men där kan inte ens en hunkig DJ i bar överkropp få mig på rätt tankar igen.

Charlotte Perrelli

Tobbe: Jag som älskar glammiga och glittriga schlagerdivan Charlotte blir bara ledsen av en mörk superhjälte-cape som hänger slappt över axlarna. Bara en tonartshöjd vindmaskin hade kunnat rädda betyget, men de lyser med sin totala frånvaro, tyvärr.

Trus: Äsch, lätta på kepsen. Tiderna förändras. Dessutom har ju Perrelli redan bidragit genom att korsbefrukta hennes alla tidigare outfits och lånat till Dinah Nah. 

Ace Wilder

Trus: Det ser ut som en pyjamas, men är det någon kan bära upp det så är det Ace. Med det sagt är det fortfarande inte ok att åka till ICA i mjuskisbyxor, tycker tant Trus.

Tobbe: Ace tycks ha vaknat i panik och smått förgäves försökt hotta upp den enda outfit som inte låg i tvättkorgen: den bortglömda mysdressen från Juicy Couture eller om det är Gilly Hicks. Det gick så där.

Nano

Tobbe: Mockajackan för 1700 spänn från River Island är snygg. När man vill känna sig lite vardagsstilig på väg till häng med polarna. Men det här är Melodifestivalen. Vi ställer lite högre krav här.

Trus: Innerlighet kommer utan distraktioner. Nano levererar den rätta känslan oavsett om han bär mocka eller plastsäck. 

ARTIKELN HANDLAR OM