Schlager 2017

PRESENTERAS AV

”Jag kommer åka ut med huvudet före”

Charlotte Perrelli räknar med fiasko i Melodifestivalen

Av: 

Torbjörn Ek

Helena Trus

MELODIFESTIVALEN

Hon har två segrar i bagaget.

Men Charlotte Perrelli är förberedd på fiasko i årets tävling.

– Min son säger att ingen i hans ålder kommer rösta, säger hon i Nöjesbladets tv-show ”Trus möter”.

På lördag står hon på Melodifestivalens scen som tävlande artist för fjärde gången. Men Charlotte Perelli, 42, är inställd på att låten ”Mitt liv” kommer göra fiasko i tävlingen.

– Även om jag åker ut med huvudet före, som jag förmodligen gör, så gör det inte så mycket, säger hon i Nöjesbladets nya tv-show ”Trus möter” där programledaren Helena Trus intervjuar årets Melodifestivalartister.

Ingen ”muskort” klänning

1999 vann Charlotte Perrelli både Melodifestivalen och Eurovision song contest med låten ”Tusen och en natt”. 2008 vann hon Melodifestivalen igen med ”Hero”. När hon tävlade senast, med låten ”The girl” 2012, åkte hon ut i sin delfinal trots en stor och påkostad scenshow.

Men den som räknar med stor show igen får tänka om.

– Man kommer få se en ganska avskalad Charlotte. Jag kommer inte stå i nån sån här muskort klänning utan jag kommer vara lite mer klädd, säger hon i ”Trus möter”.

– Det blir ingen show, det är en ganska liten låt, en visa, med en text som beskriver att folk pratar och tycker väldigt mycket om hur jag ser ut, hur du ser ut och folk anser sig ha rätten att döma utan att man egentligen vet, säger Perrelli.

Utdömd - av sonen

För första gången har hon skrivit låten själv, tillsammans med musikern Lars Hägglund, men hon vågar inte hoppas på tävlingsframgång.

– Jag tror inte jag går till final. Jag tror inte jag går till andra chansen, säger hon i tv-programmet.

– Det är en för soft låt, jag tror att idag är det väldigt mycket ungdomar och framför allt barn som röstar. Min son som är 13 säger ”mamma, det finns ingen i min ålder som kommer att rösta på det här, bara så du vet”. Jag fattar grejen, jag är inte med där, säger Charlotte Perrelli i ”Trus möter”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

/

Schlager 2017

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Charlotte Perrelli