Efter Alcazar: Lina Hedlund satsar solo i Melodifestivalen

Nöjesbladet avslöjar: Ställer upp i tävlingen – för sjätte gången

Uppdaterad 2018-11-15 | Publicerad 2018-11-14

När Alcazar lägger ner på nyårsafton satsar Lina Hedlund solo.

Nöjesbladet kan avslöja att hon ställer upp i Melodifestivalen 2019.

– Hon ska göra en modern popschlagerlåt, säger en källa med god insyn.

På nyårsafton gör Alcazar sin sista spelning på Cirkus i Stockholm. Efter 20 år läger discogruppen ner, efter att under hösten ha spelat sin avskedsshow över stora delar av Sverige.

Lina Hedlund, 40, har varit en del av discogruppen sedan 2007, men nu kan Nöjesbladet avslöja att hon satsar solo i vår. Och det kickstartar med en plats i Melodifestivalen 2019.

Lina Hedlund.
Lina Hedlund.

”Fansen vill ha”

Flera väl insatta källor bekräftar att hon har fått en plats i tävlingen.

– Ja, det stämmer. Hon ska göra en modern popschlagerlåt, säger en källa med god insyn.

– Fansen vill ha den typen av musik med i tävlingen, det syntes tydligt med Jessica Anderssons ”Party voice” som låg kvar på radiokanalernas spellistor till långt efter sommaren. Men det är inte så många i Sverige som kan och vill göra den genren på ett bra sätt. Därför kommer Lina bli perfekt, säger en annan uppgiftslämnare.

Skriven av Dotter

Enligt Nöjesbladets källor ska Lina Hedlunds tävlingsbidrag vara skriven av bland andra Johanna Jansson som tävlade i Melodifestivalen 2018 under sitt artistnamn Dotter.

Det blir totalt sjätte gången som Lina Hedlund ställer upp i Melodifestivalen. 2002 tävlade hon tillsammans med sin syster Hanna Hedlund med låten ”Big time party”, året därpå ställde hon upp solo med ”Nothing can stop me”. Därefter har hon tävlat tre gånger med Alcazar, 2009 med ”Sty the night”, 2010 med ”Headlines och 2014 med ”Blame it on the disco”.

Missa inga viktiga Mellonyheter - följ ”Vi som gillar schlager” på Facebook för ABSOLUT bästa kollen

LÄS VIDARE