Cornelias succé i Turin

Gav över 100 intervjuer under öppningsceremonin – framröstad som fansens favorit i Eurovision

Hon stannade längst av alla artister på öppningsceremonins röda matta.

Cornelia Jakobs gör succé i Turin och ”Hold me closer” har röstats fram som Eurovision-fansen favoritlåt.

– Det är en sån jäkla komplimang, säger hon.

Turins borgmästare och Eurovision-höjdarna var i full färd med att hålla tal och välkomna alla artister under den officiella öppningsceremonin av året Eurovision song contest.

Cornelia Jakobs stannade längst av alla på invigningsceremonins turkosa matta.
Cornelia Jakobs stannade längst av alla på invigningsceremonins turkosa matta.

Men Cornelia Jakobs, 30, stod fortfarande kvar på röda mattan och gav intervjuer och lät sig fotograferas av medier och fans från hela Europa.

Hon var den av artisterna som lämnade mattan, som på grund av en sponsor faktiskt är turkosfärgad, allra sist eftersom alla ville få en pratstund med den svenska artisten.

– Det är fantastiskt. Jag börjar förlora hjärnceller och prata i kors, men det är så jäkla kul, säger hon och skrattar.

Gav över hundra intervjuer

Bara Ukrainas band Kalush Orchestra, som toppar spelbolagens oddslistor, fick motsvarande uppmärksamhet under öppningsceremonin.

– Jag har jätterespekt för att de över huvud taget ställer upp i den situationen som de är i. De har min fulla support. Det är så modigt. Och fett för att vi historiskt sett hur musik verkligen kan hjälpa fort i svåra stunder, säger Cornelia om konkurrenten som toppar vadslagningslistorna.

Hon har svårt att gissa hur många intervjuer hon faktiskt hunnit ge när hon väl är framme vid slutet av mattan och träffar Aftonbladets utsända.

– Jag vet inte. Kanske... etthundratre? drar hon till med.

Och det är nog en gissning i underkant att döma av hur lång tid hon tillbringat med medierna.

Alla ville prata med Cornelia Jakobs.
Alla ville prata med Cornelia Jakobs.
Spektakulär outfit. Cornelia Jakobs såg till att sticka ut när hon intog den turkosa mattan på Eurovision song contests öppningsceremoni.
Spektakulär outfit. Cornelia Jakobs såg till att sticka ut när hon intog den turkosa mattan på Eurovision song contests öppningsceremoni.

Cornelia Jakobs har all anledning att njuta av uppmärksamheten. Förutom att hon finns med bland det fåtal artister som tippas ha en chans att utmana Ukraina om segern i finalen på lördag, så har hon utsetts till Eurovision-fansens favorit.

Cornelia är fansens favorit

I en omröstning arrangerad av officiella fanklubbar i över 40 länder tog ”Hold me closer” hem segern.

Hon har svårt att smälta det favoritskapet.

– Mitt fokus har varit att göra så mycket promotion som möjligt inför det här och det är fortfarande så att jag inte riktigt fattar vad som händer, för det är en sån jäkla komplimang, säger hon om fansens omröstning.

Det här favoritskapet, hade du förväntat dig det?

– Jag hade inte förväntat mig nånting. Jag har knappt fattat att jag är här än. När saker går i ett, det har varit ett sånt schema sen finalen, så man hinner inte riktigt ta in något, säger hon.

Eurovision song contests första semifinal sänds tisdag 10 maj 21.00 i SVT1. Sverige och Cornelia Jakobs tävlar i den andra semifinalen, torsdag 12 maj.

Aftonbladets Tobbe Ek och Robin Lorentz Allard på plats i Turin.
Aftonbladets Tobbe Ek och Robin Lorentz Allard på plats i Turin.
Publisert:

LÄS VIDARE