Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Bengtzing: För en gångs skull bryr jag mig inte om vad folk tycker

Tar hjälp av Myra Granberg i Melodifestivalen 2022

Linda Bengtzing tar hjälp av Myra Granberg för att tävla i Melodifestivalen 2022.

– Det är det riktigt, riktigt schlagriga som jag vill göra, för det fattas liksom, säger hon.

Linda Bengtzing, 47, har gjort allt annat än succé de senaste gångerna hon tävlat i Melodifestivalen. Tre gånger i rad har hon åkt rakt ut ur tävlingen, men ändå ställer hon nu upp en åttonde gång. Med låten ”Fyrfaldigt hurra!” ska hon tävla nästa år.

För Aftonbladet berättar Bengtzing att hon känner att hon hittat tillbaka till det recept som gjorde att hon sina första fyra gånger i tävlingen gjorde succé. Då fick hon stora framgångar med hits som ”Alla flickor”, ”Jag ljuger så bra” och ”Hur svårt kan det va?”

– Jag tror att det är en nyfunnen passion till det jag gör och också en nyvunnen respekt för mig själv och min genre, och min röst. Jag har kommit fram till hur mycket jag älskar mina schlagerlåtar och att det är det riktigt, riktigt schlagriga som jag vill göra, för det fattas liksom.

Linda Bengtzing.
Linda Bengtzing.

”Det ska kännas att det är en Linda Bengtzing-låt”

Bengtzing och hennes management tog kontakt med Melodifestival-veteranen Thomas G:son, 53, som skrivit över 60 bidrag till tävlingen genom åren.

– Vi kände att: ”Så här ska det låta”. Det ska fan kännas att det är Linda Bengtzing, inte att det är Linda Bengtzing som letar efter ett nytt sound. Det ska inte vara nåt snack.

Linda Bengtzing i Melodifestivalen 2020.
Linda Bengtzing i Melodifestivalen 2020.

Har det känts så de senaste gångerna du tävlat, att du inte vetat riktigt vad du velat göra?

– När man har jobbat så mycket som jag gjort så vill man ha utmaningar och då har jag trott att det har legat i att hitta ett annat sound. Men nu känner jag att det inte behöver vara det. Det kan vara utveckling i en ny text. Och nu är Myra Granberg med på tåget.

Myra Granberg.
Myra Granberg.

Myra Granberg, 27, är med som låtskrivare till ”Fyrfaldigt hurra!”, hon står för en av årets största sommarhits med ”Lose my mind”.

– Det är jätteroligt att hon ville vara med, hon är världens underbaraste och öppnaste, chosefria människa. Man får inte ha förutfattade meningar för då kanske man inte vill vara med och skriven en jävla käftsmäll till Mello-dänga, som det här är.

Melodifestivalen 2022 har premiär lördag 5 februari. Vilken deltävling Linda Bengtzing ska tävla i är ännu oklart.

Publisert:

LÄS VIDARE