Klara Hammarström

Klara Hammarströms sorg: pojkvännen missar finalen

Karriären i USA kommer först – hockeyproffset Alexander Holtz kan inte vara på plats under Mello: ”Fan vad tråkigt det är”

Av: 

Stina Dahlgren

MELODIFESTIVALEN

Pojkvännen missar Klara Hammarströms Mello-final.

Hockeyproffset Alexander Holtz kan inte lämna karriären i USA och tvingas följa tävlingen på distans.

– Det är klart att det är jobbigt att han inte är här nu, säger hon.

För två år sedan gled han in i hennes dm på Instagram. Hockeyspelaren Alexander Holtz, 20, hade sett Klara Hammarström, 21, i Melodifestivalen och bestämt sig för att fånga hennes hjärta. Men hon gjorde det inte lätt för honom.

– Jag har aldrig varit intresserad av killar för jag har alltid varit så ”det ska vara jag och mina tjejer”. Han berättade att han spelade hockey och jag vara bara dryg och så ”tror du att jag bryr mig?” säger hon och skrattar.

Till slut gick hon med på att gå på en dejt med honom.

– Sedan fortsatte vi att ses och så har det bara varit vi sedan dess, säger Klara Hammarström.

Har långdistansrelation

”Det är klart att det är jobbigt att han inte är här nu”. Klara Hammarström om att pojkvännen, hockeyproffset Alexander Holtz inte kan vara på plats under Melodifestivalens final

Sedan september har de en långdistansrelation. Han har flyttat till USA där han spelar ishockey i laget New Jersey Devils, och hon är kvar i Sverige för att satsa på sin musikkarriär.

– Men det fungerar bra. Vi får verkligen sakna varandra och vi hinner ses rätt ofta för att bo så långt ifrån varandra. Och vi skriver och hörs varje dag.

Det finns de som har ifrågasatt hur relationen kan fungera när de befinner sig på var sin sida av Atlanten. Klara Hammarström säger att det snarare är tvärtom – hennes och Alexanders relation är bättre än någonsin.

– Vi bråkar verkligen aldrig. Och jag tycker det är bra att vi har något viktigt i vårat liv förutom att vara tillsammans med varandra hela tiden, säger hon.

Alexander Holtz jublar efter ett mål i New Jersey Devils.

Klara Hammarström: ”Jobbigt”

Hon erkänner att det ändå är jobbigt att han inte kan vara på plats under Melodifestivalen. Han har nämligen fullt upp med ishockeyn.

– Nu när jag har så mycket för mig så tänker man inte lika mycket på det, då är det lugnt. Men fan vad tråkigt det är. Det är klart att det är jobbigt att han inte är här nu. Men jag har inte så mycket tid över till att reflektera över det som tur är.

Hyllningen till Alexander Holtz

Trots att han inte är på plats så stöttar Alexander Holtz sin flickvän så gott han kan via samtal och gulliga meddelanden, säger Klara Hammarström.

– Han får mig att känna mig speciell och han tar hand om mig som flickvän och stöttar mig i allt jag gör. Han lyssnar på låten, peppar mig, säger att jag är snygg i kläderna, han gör allt för mig. Han är så omtänksam och snäll.

Klara Hammarström tävlar i Melodifestivalens final med ”Run to the hills”

Vad har ni för framtidsplaner?

– Vi ska få barn och gifta oss, absolut. Jag längtar tills vi skaffar en fin liten familj.

Hade du kunnat tänka dig att flytta till honom i USA?

– Ja, det hade jag kunnat göra. Han kommer antagligen att flytta runt lite men det tycker jag är kul. De är klart att man vill ha någon fast punkt i livet, det vet jag att han tycker också, men jag är glad bara jag får vara med honom. Då har jag allt jag behöver i livet.

Klara Hammarström tävlar i Melodifestivalens final med låten ”Run to the hills” lördag den 12 mars klockan 20.00 på SVT och på SVT play.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: Här är årets final-låtar – och superhitsen de inspirerats av

ÄMNEN I ARTIKELN

Klara Hammarström

Melodifestivalen

Alexander Holtz

New Jersey Devils