Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Clara Henry: ”Man ska inte ta nån skit”

Clara Henry om budskapet i sin Alcazar-mellanakt

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

VÄXJÖ. PMS:en gjorde henne arg på repet - sen kom tårarna.

Hon är stolt över budskapet i morgondagens mellanakt tillsammans med Alcazar.

– Jag vill förmedla att man inte ska ta nån skit utan våga stå upp för sig själv, säger Clara Henry, 22.

Efter Hasse Anderssons, 69, succé med rockversionen av ”Änglahund” och David Lindgrens, 34, framgång med schlagerpariodier är det Clara Henrys tur att stå i fokus i mellanakten på lördag.

Som Nöjesbladet redan har kunnat berätta gör hon det tillsammans med Tess Merkel, 46, och Lina Hedlund, 38, från Alcazar.

– Jag kommer att ha på mig det coolaste plagg jag nånsin haft. Jag kommer typ bli bländad av mig själv, bokstavligt och bildligt, säger hon med ett skratt.

Tårar under repet

Under torsdagskvällen repade hon numret i arenan för första gången. Och det blev känslosamt åt alla håll. Clara Henry lider av PMS och det fick henne först att bli arg över att repet inte gick som hon ville. Och sen föll hon i tårar när hon såg hur snyggt numret ändå såg ut på tv-skärmarna.

– Känslorna gick upp och ner sånt händer. Jag är van vid att min PMS gör att jag blir lite upp och ner så jag försöker bara hantera det, säger hon.

”Våga stå upp för sig själv”

Mellanakten är en av Alcazars schlagerlåtar med en nyskriven text på svenska och budskapet är att man ska våga stå upp för sig själv.

– Det är ett budskap som jag kan stå bakom till hundra procent och som jag är väldigt glad över att få chans att förmedla i det här programmet.

Vad är det du vill förmedla?

– Jag vill förmedla att man inte ska ta nån skit utan våga stå upp för sig själv. Oavsett om man är man eller kvinna eller ickebinär eller ung eller gammal så har man rätt att finnas och man ska aldrig behöva ta någon skit av andra, säger Clara Henry.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Clara Henry

Alcazar