PRESENTERAS AV

Lisa Ajax taktik för att blidka jurygrupperna

avAndreas Hansson

1 av 3

SOLNA. Lisa Ajax städade bort ”fuck” ur sin låt.

Men bara tillfälligt – för att inte reta upp den internationella juryn.

– Vi ville inte att de skulle tänka bort hela låten, säger hon.

Ordet ”fuck” har kantat årets Melodifestival, inte helt okontroversiellt eftersom det är förbjudet i de internationella sändningarna från Eurovision song contest.

Lisa Ajax, 18, var den som satte ribban genom att upprepa ordet flera gånger i sin låt ”I don’t give a”. Men under fredagsrepet, som är det som de internationella jurygrupperna tittar på när de sätter sina poäng, var ordet bortplockat. Efter repetitionerna erkände Lisa Ajax att det gjorts som taktik för att inte reta upp juryn.

”Bara för jurygrupperna”

– Ja, precis. Det var bara för jurygrupperna. Vi ville inte att de skulle gå runt och störa sig på det ordet och tänka bort hela låten. De vet ju att man inte får sjunga det ordet i Eurovision, därför valde vi att visa vad vi kan göra där så att de vet exakt hur det kommer låta, säger hon.

Istället för ”I don’t give a fuck what the others say” sjunger hon ”I don’t give a damn what the others say” och körens ”fuck what they say” har blivit ”don’t care what they say”.

Under lördagens tv-sändning kommer Lisa Ajax dock sjunga ”fuck” precis så som svenska folket röstat fram henne till final.

Så ni tog det säkra före det osäkra under fredagen kan man säga?

– Ja, precis, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM