Eurovision song contest

Så ändrar John Lundvik sitt framträdande inför Eurovision

Repade för första gången i Tel Aviv: ”Nytt innehåll”

avCornelis Rikken

Under måndagen ägde den första repetitionen rum i Tel Aviv.

Nu berättar John Lundvik om den stora förändringen inför Eurovision.

– Jag var lite pirrig i magen för vi har ganska mycket nytt innehåll, säger han.

Med bara drygt en vecka kvar tills semifinalerna drar igång i Eurovision song contest avslöjar nu John Lundvik, 36, att hans Eurovision-nummer genomgått en rätt ordentlig ”makeover”.

– Jag var lite pirrig i magen för vi har ganska mycket nytt innehåll, säger Mellostjärnan som precis har genomfört premiärrepetitionen på arenan Expo Tel Aviv.

Lundvik: ”Mer energi”

Rent konkret innebär förändringen bland annat fler ledskärmar och nya scenkostymer för kören, något han menar kommer göra showen ännu mer maxad.

– Det är ett ljusare nummer där vi får mer energi av den ljusprogrammering som gjorts. Golvet är inte längre svart utan det är ett ledgolv som också rör sig. Sen är våra kläder nya. ”The Mamas” har fått fantastiska nyuppsydda dressar som också rör sig fantastiskt med det nya ljuset. Det är mycket mer energi och ljus.

Om den uppdaterade scenshowen ökar chanserna att ta hem hela Eurovision vågar han inte svara på.

– Jag hoppas det, men det vet man aldrig, och jag lägger ingen energi i det just nu. Det är ganska långt bort. Vi har gjort rep ett och vi är här i två veckor till. Hade du frågat mig kvällen innan hade jag haft ett bättre svar.

Inte märkt av oroligheterna

John Lundvik beskriver känslan på plats i Tel Aviv som ”väldigt härlig” och menar att han inte har märkt av den senaste tidens oroligheter runt om i Israel över huvud taget.

– Nej. Man är så full av eufori av att få vara med på den här resan. Av att stå här just nu som representant för Sverige så ligger all energi i glädjen här och allting runt omkring.

1 av 4 | Foto: Andres Putting
John Lundviks första rep i Eurovision-arenan i Tel Aviv.

Fullspäckat schema

Innan Eurovision drar igång på riktigt står möten, fotograferingar och ytterligare repetitioner på schemat.

Och så måste man ha tid att vila upp sig, så klart.

– Vi har ju lediga dagar. Det är underbart. Vi har stranden 200 meter från hotellet och man kan bada och ta det lugnt. Det är ett ganska behagligt schema, men det är mycket att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM