Grälet med pojkvännen blev succé i Mello

Dotter berättar hemligheten bakom låten ”Bulletproof”

Uppdaterad 2020-03-07 | Publicerad 2020-03-06

SOLNA. Hon siktar på seger med en ännu större lasershow i Melodifestivalens final.

Nu berättar Johanna ”Dotter” Jansson att succélåten kom till efter ett storgräl med fästmannen.

– Jag låste in mig och skrev hela Bulletproof-texten, säger hon.

Inför lördagens framträdande har Johanna ”Dotter” Jansson, 32, växlat upp sitt scennummer med mer laserljus.

– Vi dubblar upp ljusshowen och maximerar den så mycket vi kan, så förhoppningsvis kommer det märkas att det är mer belysning, säger hon inför finalen.

Blev osams med pojkvännen

Sedan sin deltävling har låten ”Bulletproof” tillhört favoriterna i Melodifestivalen. Nu berättar Dotter att den skrivits efter ett gräl med fästmannen Dino Medanhodzic, 33.

– Haha, ja det är lite kul. Det var en dag då vi satt och spelade kort hos Dinos föräldrar, med Erik (Dahlqvist) som också är med på låten. Då sa jag och Erik att ”nu försöker vi hitta en titel”. Men det blev tjafs, för vi hade inte bestämt om det var en seriös låtskrivardag eller en ”chill”-dag, säger Dotter.

”Sårar mig”

Tjafset övergick i ett gräl.

– Erik gick hem och jag och Dino blev ovänner... nästa dag gick jag in och stängde dörren, låste in mig och skrev hela ”Bulletproof”-texten baserat på när folk sårar en i ett gräl, säger Dotter och skrattar.

Dotter på scenen inför finalen i Melodifestivalen 2020

Nu är bråket glömt sedan länge. Trion skrev färdigt låten som blev tagit Dotter till final i Melodifestivalen.

– Den handlar om att våga visa sig vara sårbar inför en annan person. Om man till exempel bråkar med sin partner och den säger saker som inte är schyssta, så säger man ifrån att ”det här du säger till mig sårar mig verkligen på djupet”, säger Dotter.

”En tjej ska vinna”

Inför deltävlingen hade hon tekniska problem med den tekniska lösningen som gör att henne scenkläder reflekterar ljusstrålar över hela publiken, men nu är hon inte längre orolig.

– Nej, vi löste det så bra förra gången. Det var ett missförstånd med kommunikationen och lampan med de röda ljusen har dessutom blivit rörlig så hamnar jag får långt bak så följer de med mig.

Många har sagt att det är tjejernas år i år, känner du det också?

– De största konkurrenterna är tjejer, vilket jag tycker är väldigt roligt. Jag tycker att det är en tjej som ska vinna i år.

Johanna ”Dotter” Jansson firar finalplatsen i Melodifestivalen tillsammans med fästmannen Dino Medanhodzic.

ANNONS