Supersuccé för veteranerna – och oväntade comebacken

Björn Gustafsson tillbaka – skämtar om sin psykiska ohälsa

ESKILSTUNA. Andra chansen blev en dundersuccé för melloveteranerna.

Mest oväntat var Björn Gustafssons comeback där han skämtade om sin psykiska ohälsa.

– Doktorn sa att jag aldrig skulle kunna uppträda igen, tji fick dem.

Andra chansen i Eskilstuna blev utan tvekan veteranernas kväll.

När Aftonbladets läsare fick tycka till valde hela 88 procent mellanakten framför den ordinarie tävlingen där Anis Don Demina, 26, Paul Rey, 27, Felix Sandman, 21, och Méndez, 44, feat. Alvaro Estrella, 39, gick vidare till finalen.

”Ett stycke tv-historia”

Först ut att hyllas i lördagens sändning var Lill Lindfors, 79, som tillsammans med Måns Zelmerlöw, 33 framförde låten ”Nygammal vals” från 1966.

– Det symboliserade hela tidsspannet, vår första medaljör möter vår senaste. Det var väldigt fint, sa senior producent Christer Björkman.

Tomas Ledin och Björn Skifs ägde i Eskilstuna.
Tomas Ledin och Björn Skifs ägde i Eskilstuna.

Därefter rullade det på med bland andra Anna Book, Kikki Danielsson, Siw MalmkvistTowa CarsonAnn-Louise Hanson, Claes-Göran HederströmAlcazar, och Loreen.

– Jag tror att vi har varit med om ett stycke tv-historia här ikväll. Jag är nästan lite stum för det var så fantastiskt att se dessa legendarer, sa programledaren Lina Hedlund, 41, efter kvällens framträdanden och får medhåll av kollegan Linnea Henriksson, 33.

– Det känns verkligen historiskt att få vara med om detta.

Björkman: Jag är superstolt

Men det var när legendarerna Tomas Ledin, 68, och Björn Skifs, 72, äntrade scenen med varsin flygel som arenataket fullständigt höll på att blåsa av, och duon gjorde ett bejublat medley till publikens stora förtjusning.

– Det är fantastiskt att få visa upp minnena som vi bär med oss från vår barndom. Jag är superstolt, säger Christer Björkman, 62, om kvällen.

Kvällens mest oväntade händelse blev dock när komikern Björn Gustafsson, 34, klev upp på scenen.

Gustafsson, som för 12 år sedan gjorde ett makalöst genombrott i Melodifestivalen, med en rad humorsketcher försvann sedan från rampljuset och har tidigare berättat hur framgången höll på att kosta honom livet och hur han fick självmordstankar.

Björn Gustafsson gjorde bejublad comeback i Melodifestivalen.
Björn Gustafsson gjorde bejublad comeback i Melodifestivalen.

Gustafsson: Känner ingenting längre

Men nu har han alltså gjort comeback i Mello-sammanhang och i lördagens framträdande tog han chansen att med humoristiska inslag berätta om hur han jobbat med sig själv sedan sist.

– För 10 till 12 år sedan fick jag en sådan fruktansvärt prestationsångest, den är bara gone. Känner ingenting sådant längre. Doktorn sa att jag aldrig skulle kunna uppträda igen, tji fick dem, inledde Björn för att därefter bli mer och mer osäker för att tillslut inta i fosterställning på scenen.

– Jag ska eventuellt ut på den största Sverigeturnén som någon någonsin skådat men det beror lite på hur det känns efter ikväll, säger Björn Gustafsson medan han kranpaktigt låtsas kämpa med sin ångest.

En av landets mest folkkära komiker balanserade därmed på den tunna linan mellan humor och allvar, vilket väckte kärlek hos mellopubliken som välkomnade honom tillbaka med varma skratt.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I podden Aftonbladet Daily pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE