Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Nanos känslosamma hälsning till brodern

Efter allvarliga olyckan: ”Älskar dig min lillebror”

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

NYKÖPING. Nanos lillebror skadades allvarligt i en trafikolycka bara dagar innan Andra chansen.

Artisten skickade en känslosam hälsning i direktsändning.

– Jag älskar dig min lillebror, sa han på scen.

Nano Omar fick mardrömsbeskedet bara några dagar innan Andra chansen-veckan i Melodifestivalen. Hans bror hade skadats allvarligt i en trafikolycka och vårdas på sjukhus.

”Nano är naturligtvis förkrossad. Han vill ändå framföra sin låt ’Chasing rivers’ på lördag i Andra chansen men väljer att avstå alla andra aktiviteter under veckan”, skrev Nanos skivbolag Warner music i ett uttalande när pressen nåddes av beskedet.

Efter att han framfört bidraget ”Chasing rivers” i direktsändning på lördagskvällen skickade han en känslosam hälsning till sin bror.

– Tack så mycket. Jag älskar dig min lillebror, sa han.

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Patrik Jean i Nanos kör har fått lära sig Nanos framträdande

Ställde in allt

Nano ställde in alla intervjuer och presskonferenser inför Andra chansen och har bara genomfört repetitionerna på scen. SVT och Nanos team förberedde en reservplan om han inte skulle kunna framföra sitt nummer på lördagskvällen.

Patrik Jean som sjunger i Nanos kör har fått repa in hela numret. Vi blev alla chockade när vi fick höra vad som hänt och fick direkt försöka komma på alternativa lösningar om Nano inte skulle kunna göra det, säger en person med god insyn.

Körsångarens repetitioner skedde i Stockholm innan Melodifestivalens turné tagit sig till Nyköping.

Under 2000-talet har det bara skett en gång tidigare att en artist tvingats ersättas på scenen. 2009 när Sarah Dawn Finer var för sjuk för att kunna ställa sig på scenen under ett genrep inför publik ersattes hon av sin körsångerska Britta Bergström. Men det har aldrig gjorts i sändning.

Stöttas av teamet

Ett annat alternativ som SVT hade om Nano Omar skulle tvingas ställa in sin medverkan var att sända det framträdande han genomfört på fredagskvällens genrep. Inte heller det har någonsin tidigare gjorts i Melodifestivalen.

I Nyköping stöttas Nano Omar av sitt team, skivbolaget och kören. Även fästmön Frida Blum Andersson är på plats och efter genrepet kom de tillsammans till artisthotellet, småpratade med sitt team för att sedan åka upp på hotellrummet tillsammans.

Samtidigt anpassar teamet allt efter hur Nano mår.

– Han mår efter omständigheterna ändå okej. Vi försöker stötta honom så gott det går på alla sätt så att han ska orka genomföra den här veckan. Det är en jobbig situation, har Nanos presskontakt Helene Wigren tidigare sagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE