Danny Saucedos nummeroro: Tungt

Av:  TT

Danny Saucedo uppträder med "Dandi dansa". Han är först ut i Melodifestivalfinalen.
Danny Saucedo uppträder med "Dandi dansa". Han är först ut i Melodifestivalfinalen.

Danny Saucedos rullande rum kan sätta käppar i hjulet för honom, Klara Hammarström hoppas att nerverna inte ska ta över – och Anton Ewald kämpar med dansen.

Det finns fortfarande en hel del att öva på inför Melodifestivalfinalen.

Danny Saucedo inleder Melodifestivalfinalen med sitt bidrag "Dandi dansa" – och veckans första repetitioner gick sådär. Han tappade dosan som ger medhörning och kom av sig mitt i numret. Men även det stora rullande rummet som utgör hans "scen på scenen" är svårmanövrerat.

– Har du varit och handlat någon gång med en kundvagn och så gör hjulen inte riktigt som man vill? Precis så är det här huset vi knuffar på. Det är så tungt, det är 350 kilo som ska släpas på små bångstyriga hjul som inte gör riktigt det man vill. Det är tungt för dansarna, så ibland hamnar vi på fel placeringar. Så länge jag vet var vi rör oss kan jag anpassa mig, säger Danny Saucedo.

Hoppas på pallplats

Men drivkraften i tävlingen är inte att vinna – Danny Saucedo hoppas snarare att The Mamas tar hem tävlingen igen.

– Jag tror inte att jag kommer att vinna det här. Det skulle vara kul med en pallplats, det skulle nästan vara humor om jag kom tvåa igen för tredje gången. Det låter ganska tråkigt att säga, men det är bara skönt att få vara i final och visa upp låten igen, säger han.

Klara Hammarström är med i Melodifestivalen för andra året i rad, och den här gången tog hon sig vidare till final via Andra chansen. Nu känner hon sig mer bekväm i strålkastarljuset.

– På det första repet stod jag och skakade. Nu kändes det som att jag kunde gå in, leva och mena det jag sjunger, säger hon.

TT: Hur kommer du att känna på lördag?

– Åh gud, jag vill inte ens tänka den tanken. Nu ska jag kliva upp och köra mitt absolut bästa en gång till. När jag kliver av scenen känner jag bara att jag vill upp igen. Jag ska andas och ta in allting, se till att bara njuta, säger hon.

Vill inte svimma

Anton Ewald uppträder med låten "New religion" och ett avancerat dansnummer. Lördagens stora utmaning blir "att inte ta i för mycket".

– När jag tar i för mycket blir det alldeles för jobbigt, då orkar jag varken dansa eller sjunga. Den största utmaningen blir att ge massa energi utan att svimma på köpet, säger han, och skrattar.

Han ska tackla nerverna på lördag på ett speciellt sätt.

– Vi tog faktiskt med ett pingisbord till arenan, så att vi kan spela lite pingis. Det är bra uppvärmning och ett skönt sätt att hantera nerverna på, säger Anton Ewald.

Publisert:

LÄS VIDARE