Christer Björkman

Björkman opererad efter blodproppen

Kvar på intensivvården i Tel Aviv Fick blodpropp i halsen

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Christer Björkman har opererats i Tel Aviv efter att ha förts akut till sjukhus bara timmar före Eurovision-finalen.

Nu skriver Melodifestival-profilen själv på Instagram:

”Operationen gick bra igår morse”.

Christer Björkman, 61, har vaknat efter tisdagens operation i Tel Aviv. På Instagram har Melodifestival-profilen och Eurovision-chefen lagt upp en bild av sin arm med massa slangar i en sjukhussäng och skriver:

”Operationen gick bra igår morse. Efter 24 timmars oro, en del smärta och obehag hittills inga tecken på dåliga biverkningar”.

Björkman fick föras akut till sjukhus bara timmar före Eurovision song contests final i lördags efter att ha drabbats av synrubbningar.

Som Nöjesbladet var först att berätta i söndags morse konstaterade läkarna att han drabbats av en blodpropp i halsen och hans tillstånd var så pass allvarligt att det hade kunnat bli livshotande om han inte hade fått vård i tid. På läkares order fick han inte lämna Israel förrän han opererats.

”Stabiliseras långsamt”

Sedan dess har Christer Björkman legat intagen på sjukhuset i Tel Aviv och i går morse opererades han.

”Fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men mitt tillstånd stabiliseras långsamt, så hittills har allt gått bra”, skriver han på Instagram.

Christer Björkman.

I inlägget har Christer Björkman också lagt till skämtsamma hashtaggar om att om att han för tillfället får nöja sig med att använda en arm och att hans stöttande make, Martin Kagemark, 44, tar en tupplur på sjukhusgolvet. Och i bilden syns också hur Martin krupit ihop på en madrass på golvet för att få lite vila.

Christer Björkman har varit i Israel sedan slutet av mars på uppdrag av Eurovision-arrangören EBU. Efter Melodifestivalens final reste han till Tel Aviv för att ta sig an uppdraget som tävlingsproducent för Eurovision song contest, med ansvar för bland annat hur de 41 tävlande bidragen ser ut i tv-rutan och han är också den som bestämmer startordningen i semifinaler och finaler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Christer Björkman svårt sjuk i Israel

ÄMNEN I ARTIKELN

Christer Björkman

Melodifestivalen

Eurovision song contest