Felix Sandman sjunger om uppbrottet – framför exet

avLinn Elmervik, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

ÖRNSKÖLDSVIK. Felix Sandman, 19, sjunger om sin spruckna relation.

Samtidigt är exet på plats i Örnsköldsvik för att dansa bakom en av hans konkurrenter.

– Det var inte så jag trodde det skulle bli, säger Felix.

Felix Sandman sjunger om sitt havererade förhållande i Melodifestivalen på lördag.

Den före detta FO&O-medlemmens bidrag ”Every singel day” handlar om att försöka läka ett krossat hjärta efter en relation tagit slut.

Texten är tagen ur verkligheten. Felix Sandman sjunger om uppbrottet med ex-flickvännen och dansaren Lovisa Bengtsson, 19, för drygt ett halvår sedan.

Och framträdandet i direktsändning kommer att bli mer känslosamt än Felix hade kunnat ana. Lovisa är nämligen också plats i Örnsköldsvik för att medverka i tävlingen på torsdag. Hon dansar bakom Felix konkurrent Elias Abbas, 16.

”Vi har pratat om det”

Beskedet att exen skulle mötas i tävlingen tog Felix Sandman på sängen.

– Det är ju speciellt. Det var inte så jag trodde att det skulle bli. Jag trodde hon skulle sitta hemma och kolla på det på tv. Men det är som det är. Vi har pratat om det, jag hälsade på henne precis. Det är inga hard feelings, säger han.

Blir det extra känslosamt att sjunga om henne när hon är här?

– Det tror jag det blir. Och jag vet inte hur det blir för henne, men jag ska gå ut och göra min grej och inte bara försöka beröra oss två utan beröra resten också. Det är så pass personligt det kan bli.

Kämpar mot förkylning

De starka känslorna är inte Felix Sandmans enda orosmoment. Mitt under brinnande uppladdning hotas hans framträdande av en förkylning.

– Jag är sjuk. Jag har varit sjuk hela helgen, så jag har bara legat hemma. Det sitter i näsan och halsen. Eftersom min låt är så himla beroende av min röst så vill jag ju inte låta förkyld även om jag kan sjunga, säger han.

Nu kämpar han för att tillfriskna.

– Jag dricker ingefära, jag sover mycket, jag gick hem och sov middag i går. Det finns ju lite sprayer, nässprayer, d-vitamin...alltså jag har aldrig kurerat mig så här mycket förut. Jag är sämst på det där i vanliga fall, men nu har jag bara satsat för jag pallar inte att det är det som kommer i vägen.

De här tävlar i delfinal fyra i Melodifestivalen 2018 00:42
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM