Wiktoria diskas inte från Melodifestivalen

Låten ”Not with me” är med i finalen 2019

avBea Blom

Under måndagen rapporterades att finalklara Wiktoria riskerade att diskas efter hennes låt ”Not with me” lagts upp på Spotify. Något som är ett regelbrott.

Nu ger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius besked. Bidraget kommer att finnas med i mellofinalen:

– Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt med att sprida låten på Spotify, skriver hon bland annat i ett sms till Nöjesbladet.

Under måndagen avslöjade tidningen Dagens Nyheter att Wiktorias finalklara låt ”Not with me” låg uppe på streamingsajten Spotify. Eftersom det bryter mot SVT:s tävlingsregler när låtar läggs ut online innan alla finalbidrag är utsedda kunde det blivit tal om diskvalificering.

– Det är såklart jätteolyckligt. Sony agerade direkt när vi fick reda på detta, sa Nellie Sörman, presskontakt på Sony Music till Nöjesbladet.

SVT som sett över situationen kommer nu med besked.

”Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt med att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är sådan så att vi behöver vidta någon åtgärd”, skriver projektledare Anette Helenius i ett sms till Nöjesbladet.

Wiktoria.

En förklaring till att låten legat ute fram till måndagen kommer nu från ansvariga skivbolaget Sony Music:

”Att släppa låtar under Melodifestivalen är ett väldigt komplext system. Det innebär olika tekniska lösningar i våra system, vissa låtar ska upp direkt, medan de låtar som kvalificerar sig för final inte får släppas. I detta fallet så begicks det ett misstag där den mänskliga faktorn spelar in”, skriver presskontakt Nellie Sörman i ett sms.

Melodifestivalens final äger rum den 9 mars på Friends arena i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM