Melodifestivalen

Succé för Wiktoria – efter att SVT försökt stoppa vattenshowen

Nöjesbladet avslöjar: ”SVT sa helt nej först”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. 200 liter har precis sköljt över Wiktoria på Melodifestivalens scen.

Men Nöjesbladet kan avslöja att SVT försökt att stoppa den avancerade scenshowen.

– Allt med vatten var stopp, SVT sa helt nej först, säger Erik Stenhammar som är projektledare för Wiktorias nummer på Sony Music.

Scenteknikerna har precis svept in Wiktoria Johansson, 22, i en vit frottébadrock för att värma och torka henne efter att 200 liter vatten sköljt över henne.

Den avancerade scenshowen, där hon sjunger sin ballad ”Not with me” i vatten och samtidigt öppnar sitt hjärta om uppbrottet från pojkvännen Martin Jonsson, har krävt specialutrustning under tävlingsveckan i Göteborg.

Mello-scenen sveptes in i plast

Under torsdagens repetitioner sveptes hela scenen in i plast för att skydda scengolvet från vattenskador innan utrustningen hade kontrollerats och en stor mobil kran har körts in i arenan under repetitionerna för att kunna justera den datoriserade och avancerade duschen.

Bakom scenen finns en vattentank med 2000 liter vatten och ungefär en tiondel av det sköljer över Wiktoria medan hon framför sitt nummer.

Men nu kan Nöjesbladet avslöja att SVT har försökt att stoppa scenshowen.

– Allt med vatten var stopp, SVT sa helt nej först, säger Erik Stenhammar som är projektledare för Wiktorias nummer på Sony Music.

Specialtillverkad

Men Wiktoria Johansson och hennes team hade idén klar för sig och stod på sig mot SVT. Hon ville ha effekten av att sjunga i regnet och visste att scenshowen skulle bli något utöver det vanliga.

Till slut kom SVT tillbaka med nytt besked.

– De sa att vatten skulle kunna tillåtas under kontrollerade former och då tog vi fram den här speciallösningen. Det är ett företag i Tyskland, vad vi vet är de ensamma i världen om att leverera det här, allt är datoriserat och vattnet kan inte stänka över hela scenen, säger Stenhammar.

Wiktoria och Mohombi gick direkt till final efter första deltävlingen i Melodifestivalen på lördagskvällen. Nano och Anna Bergendahl får ta nya tag i andra chansen.

Wiktoria dränks i 200 liter vatten i Melodifestivalen.

Resultat deltävling 1

Till final:

Wiktoria: "Not with me"

Mohombi: "Hello"

Andra chansen:

Nano: "Chasing rivers"

Anna Bergendahl: "Ashes to ashes"

Utslagna:

Arja Saijonmaa: "Mina fyra årstider"

High15: "No drama"

Zeana och Anis Don Demina: "Mina bränder"

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Så var Melodifestivalens efterfest i Göteborg

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Wiktoria Johansson