Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Supervärvningen: Mohombi tävlar i Melodifestivalen

Uppgifter till Nöjesbladet: Christer Björkman har lyckats övertala den svenska världsartisten att ställa upp

Mello-bomben: världsartisten har tackat ja.

Nöjesbladet kan avslöja att Mohombi ställer upp i Melodifestivalen 2019.

– Ja, det stämmer, säger en källa med god insyn.

Christer Björkman och SVT kan stoltsera med en rejäl fjäder i hatten inför 2019 års tävling. Nöjesbladet kan idag avslöja att de har lyckats övertala en världsartist att ställa upp i Melodifestivalen.

Svensk-kongolesiska Mohombi Moupondo, 32, slog igenom 2010 och fick en världshit med genombrottslåten ”Bumpy ride” vars video har visats över 172 miljoner gånger på Youtube.

Som artist använder han bara sitt förnamn och Mohombi och har också haft hits som ”Coconut tree” och Dirty situation”. Han har samarbetat med svenska demonproducenten RedOne och artister som Pitbull, Nicole Scherzinger och Arash.

Nu har han, enligt flera oberoende källor, tackat ja till en plats i Melodifestivalen 2019.

– Ja, det stämmer, säger en uppgiftslämnare.

15-årigt stjärnskott

Och Mohombi har faktiskt tävlat i Melodifestivalen tidigare. Före genombrottet som soloartist hade han en duo tillsammans med sin bror Djo Moupondo, Group Avalon, som tävlade 2005 med låten ”Big up”. Då slogs de ut i sin deltävling.

Också klar för Melodifestivalen är unga stjärnskottet Malou Trasthe Prytz, 15. Malou har deltagit i talangjakter runt om i Sverige och kommer i vår göra debut i större sammanhang som den yngsta deltagaren i Melodifestivalen 2019.

SVT följer EBU:s regler när det gäller ålder och det regelverket säger att man måste ha fyllt 16 före första tävlingsdag i Eurovision. Malou fyller 16 i mars och då återstår fortfarande två månader till Europafinalen i Tel Aviv.

Pira aktuell – men Marklund tackar nej

Nöjesbladet kan också avslöja att Linda Pira, 33, kan komma att tävla i Melodifestivalen nästa år. Enligt flera uppgiftslämnare har hon fört långtgående samtal med SVT och testat olika låtar, men det är ännu oklart om hon tackat ja till att ställa upp.

Däremot kommer varken Petra Marklund eller Magnus Carlsson att tävla. Förra veckan berättade Nöjesbladet att Björkman skulle hålla en plats öppen in i det sista för Marklund, men nu uppger källor att hon valt att tacka nej. Samma gäller Magnus Carlsson eftersom SVT ville att han skulle framföra en låt på svenska, medan Carlsson jobbar på ett engelskspråkigt album och därför också ville tävla med en låt på engelska.

På låtskrivarfronten kan Nöjesbladet också avslöja att Uno Svenningsson har skrivit den låt som Martin Stenmarck kommer att tävla med.

Publisert:

LÄS VIDARE