Felix till final - avslöjar taktiken bakom tårarna: ”Gick in i ett rum”

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jimmy Wixtröm
Felix Sandman tog sig till final i Melodifestivalen 2018.

KRISTIANSTAD. Hans bidrag var en extrem form av terapi.

Och Felix Sandman gick till final efter gråttaktiken.

– Jag gick in i ett rum, säger han.

Felix Sandmans låt om den kraschade relationen tog honom till final via Andra chansen.

– Jag har hundra procent mer att ge men jag känner mig rätt tömd nu, jag är lycklig, sa han i SVT:s sändning.

Och han har varit frispråkig kring den extrema formen av terapi som låten gav honom.

– Detta är absolut ett sätt att bearbeta. Det är riktig terapi. Speciellt när hon var på plats i samma arena förra veckan, då var det verkligen terapi. Det kommer verkligen komma fler låtar som jag skrivit nu efter förra veckan, hur mycket som helst. Så jag kommer absolut prata om det. Vi får se, det har gått ett halvår och jag har jobbat mig vidare ganska mycket.

Känslorna har pendlat och bitvis resulterat i tårar kring repetitionerna. Den forna FO&O-medlemmen har dessutom använt sig av en särskild metod för att vara nära gråten.

– Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka. Jag vill verkligen inte ta den här låten förgivet så jag går in i det här modet varje gång. Jag peppar inte bakom scenen utan går in i mig själv och tänker på allt som hänt. Det här är verkligen på riktigt. Förra veckan gick jag in i ett rum och lyssnade på en Sam Smith-låt jag brukar gråta ner mig till.

Han har inte haft någon kontakt med exflickvännen, förutom när de sågs efter delfinalen i Örnsköldsvik där hon dansade bakom Elias Abbas.

– Alltså. Jag undrar ju hur det har påverkat hela situationen. Först att jag har gjort låten och sedan sjungit den inför alla... Jag vet inte om det förändrar något. Läget. Hela grejen mellan oss, säger Felix Sandman.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM