Eurovision song contest 2017

Eurovision Song Contest 2017 – här är alla tider

Av: 

Linn Elmervik

MELODIFESTIVALEN

Den nionde maj börjar musikfesten i Kiev.

Robin Bengtsson kliver ut redan i första semifinalen för att representera Sverige med ”I can’t go on”.

Här är all information du behöver för att följa i Eurovision Song Contest 2017 slaviskt.

2016 tog ukrainska Jamala hem Eurovision Song Contest efter en rejäl röstningsrysare. I år hålls tävlingen den 9–13 maj i arenan International Exhibition Centre i landets huvudstad Kiev.

Den första semifinalen drar igång den nionde maj klockan 21.00, följt av en andra semifinal den elfte maj samma tid. Den slutgiltiga och avgörande finalen hålls den trettonde maj klockan 21.00.

Samtliga semifinaler sänds i SVT1 och på SVT Play. Totalt gör 42 länder upp i tävlingen, varav 26 av dem tar sig till final.

Robin tävlar för Sverige

Sveriges bidrag ”I can’t go on” med Robin Bengtsson har tävlingens allra första startnummer. Robin tog hem den svenska Melodifestivalen i Stockholm i början av mars, efter att ha slagit ut konkurrenter som Nano och Jon Henrik Fjällgren.

Årets upplaga av Eurovision Song Contest är den 62:a i ordningen, men förberedelserna inför arrangemanget har kantats av problem.

Flera nyckelpersoner i produktionen, som till exempel producenter, marknadschefer och säkerhetschefer på tv-bolaget UA:PBC har hoppat av i protest mot det kaosartade arrangemanget.

Krångliga förberedelser i Kiev

Ola Melzig, svensk produktionsansvarig i Ukraina, har bekräftat att produktionen ligger efter i tidsschemat. Han menar att det beror på omständlig byråkrati.

– Systemet som är i bruk nu är ganska nytt, tillsatt för att stävja korruption, men det har gjort det ganska komplicerat att upphandla tjänster, har han sagt till Nöjesbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Eurovision en bricka i det politiska spelet

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest 2017

Eurovision song contest

Robin Bengtsson