Anna Bergendahl storfavorit i Göteborg

Kastats om i toppen på Melodifestivalens andra deltävling

avFanny Westling

Publicerad:

Anna Bergendahl får sin krona och kungarike i kväll, om man ska tro oddsen.

Men vem som kniper den andra finalplatsen och biljetterna till andra chansen i Eskilstuna är inte helt solklart.

Anna Bergendahl, 28, och hennes ”Kingdome come” har varit spelbolagens favorit sedan början av veckan. Oddsen är dessutom låga på att hon vinner hela finalen i Friends arena den 7 mars. Även Aftonbladets läsare håller Anna Bergendahl som favorit.

Men vem som tar hem andraplatsen i Scandinavium under lördagskvällen är inte lika självklart.

Som tvåa har de flesta spelbolagen debutanten Paul Rey, 27, som uppträder med ”Talking in my sleep”, ett nummer som börjar avskalat men som tar hjälp av publiken och får ett vackert slut i arenan.

Tätt bakom ligger hans raka motsats, Mendez, 44, och Alvaro Estrella, 39, som med ”Vamos amigos”, i stället tar sig an scenen med mycket färg och dans.

Paul Rey har odds som ger mellan 1,81–2 gånger pengarna om han vinner, medan Mendez och Alvaro Estrella ligger på mellan 1,95–2,18 gånger pengarna, enligt oddsjämförarsajten Eurovisionworld.

Ska man tro oddsen kniper alltså de här två bidragen en finalplats och en andrachansen-biljett.

Omkastade platser

Men vem som får den andra biljetten till Eskilstuna har dock ändrats under veckan.

Tidigt siade spelbolagen om att Klara Hammarström, 19, var den som skulle gå vidare, men under lördagen har Dotter, 32, seglat förbi i spelbolagens listor.

Oddsen i början av veckan utgår primärt från artisternas följare på sociala medier och medieintresse, då låtarna ännu inte spelats offentligt.

Men efter fredagens genrep görs i stället en publikundersökning med 600–700 tillfrågade av den ideella föreningen Melodifestivalsklubben som flera spelbolag använder sig av.

I den fick Dotter nästan dubbelt så många röster som Klara Hammarström, vilket skulle kunna vara en av anledningarna att hon seglat förbi.

Jan Johansen sist

Att fylla diskade Thorsten Flincks skor är inte en lätt uppgift för någon. Spelbolagen har varit överrens sedan början av veckan att Jan Johansen, 54, kommer sist i Melodifestivalens andra deltävling. Aftonbladets läsare håller dock inte med. I Aftonbladets webbfråga är Johansen en av favoriterna med omkring en fjärdedel av rösterna.

Lämna verkar också Melloveteranen Linda Bengtzing, 45, få göra, som uppträder i Melodifestivalen för sjunde gången med ”Alla mina sorger”.

Men det slutgiltiga resultatet vet vi inte förrän i kväll. Förra veckan var Felix Sandman, 21, den solklara storfavoriten att direktkvalificeras till final, men han fick i stället åka till andra chansen.

Det enda som är säkert är att vad som helst kan hända.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM