Eurovision – då slutar Europa porrsurfa

1 av 2 | Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
MELODIFESTIVALEN

Valde bort snusket för att heja på Salvador Sobral och Robin Bengtsson

Eurovision song contest går före snusk och sex.

Ny statistik visar att porrsurfandet i Europa minskade drastiskt när Robin Bengtsson sjöng sig till en femteplats i tävlingen.

Europas befolkning valde bort porren för att istället se Portugals Salvador Sobral ta hem segern och Robin Bengtsson ta sig sig in på topp fem i Eurovision song contest i maj.

Det visar ny statistik från porrsajten Pornhub. I sin årliga genomgång av vad världens befolkning intresserar sig för i sexväg konstaterar Pornhub att just Eurovision song contest fick ovanligt många att avbryta sina porrsurfningsvanor för att i stället följa tävlingen.

Enligt Pornhubs statistik minskade trafiken till sajten med hela tio procent i Europa under sändningen av Eurovision song contests final i maj förra året.

Just den europeiska musiktävlingen sticker ut i statistiken. Men även stora galor tycks få folk att minska på snusket för att fokusera på tv-sändningen. I USA minskade porrsurfandet med fem procent under förra årets Oscarsgala och med fyra procent under förra årets Golden Globes.

I USA var det annars Super Bowl som fick amerikanerna att tänka bort porren. Under sändningen av det klassiska finalen i amerikansk fotboll förra året minskade trafiken till porrsajten med hela 24 procent.

ARTIKELN HANDLAR OM