Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

De leder Melodifestivalen 2020

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin leder Melodifestivalen 2020.

Det avslöjar SVT i ett pressmeddelande.

– Jag är så bubblande glad över förtroendet, säger Linnea Henriksson.

Artisterna Lina Hedlund och Linnea Henriksson och komikern David Sundin blir programledare för Melodifestivalen nästa år.

– Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin är en trio med en kemi som sprakar och värmer. De är alla tre underhållare av rang med en nära relation till sin publik. Var och en har en speciell lyskraft och oanade talanger som det ska bli härligt att ge Melodifestivalens tittare i vinter, säger Christel Tholse Willers, exekutiv producent i ett pressmeddelande.

Lina Hedlund har tidigare tävlat i Melodifestivalen både som soloartist och som en del av Alcazar. Sammanlagt har hon deltagit i tävlingen sex gånger.

– Att få leda Sveriges mesta och bästa underhållningsprogram känns väldigt ärofyllt. Det har stått på min att vilja göra-lista i många år, säger hon i pressmeddelandet.

Har varit redaktör

Linnea Henriksson har uppträtt som mellanakt och David Sundin jobbade som manusredaktör för programmet 2015 och 2016.

– Jag har tittat på Melodifestivalen, jag har jobbat med Melodifestivalen, jag älskar Melodifestivalen. Under alla de här åren har jag såklart inte kunnat undvika att tänka "där uppe skulle man allt stå en dag, säger han.

Melodifestivalen 2020 startar i Linköping den 1 februari, fortsätter till Göteborg den 8 februari och når Luleå den 15 februari. Sedan väntar Malmö den 22 februari, Andra chansen i Eskilstuna den 29 februari och final i Stockholm den 7 mars.

Få Sveriges absolut bästa kolla på Mellon - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE